Овочеве рагу з кабачками, капустою і картоплею в мультиварці

Літній сезон щедро дарує свіжі овочі, тож саме час приготувати смачну вітамінну страву – овочеве рагу. Із радістю поділюся з Вами своїм простим, покроково оформленим рецептом приготування корисного рагу в мультиварці. В результаті Ви отримаєте дієтичну та смачну страву з молодої картоплі, свіжих кабачків та ранньої капусти. При обсмажуванні овочів я додаю у рагу молодий часничок для приємного аромату та вливаю соєвий соус, який робить страву насиченою та пікантною.

Овочеве рагу з кабачками, капустою і картоплею в мультиварці

Інгредієнти:

  • картопля – 2 кг.;
  • капуста – 700 гр.;
  • кабачок – 750 гр.;
  • соняшникова олія – 30 мл;
  • морква – 100 гр.;
  • часник молодий – 3 невеликих головки (разом зі стеблами) або 3 середніх зубки;
  • соус соєвий – 50 мл;
  • томатна паста – 30 гр.;
  • майонез – 40 гр.;
  • вода – 200 мл.

Як приготувати овочеве рагу в мультиварці

Спочатку підготуємо молоду картоплю: очищаємо від шкірки ножем та нарізаємо невеличкими брусочками.

Овочеве рагу з кабачками, капустою і картоплею в мультиварці

Якщо у Вас є молодий кабачок, то шкірку очищати не потрібно, вона ще ніжна та м’яка. Гарненько вимиваємо його під проточною водою, відрізаємо з обох боків кінчики та ріжемо такими ж брусочками, як і картоплю.

Овочеве рагу з кабачками, капустою і картоплею в мультиварці

Я для рагу взяла молоденьку морквину, то не чистила її від шкірки, а тільки ретельно вимила кулінарною щіточкою. Якщо шкірка у моркви уже груба, потрібно очистити. Далі морквину розрізаємо уздовж на дві частинки та шаткуємо півкільцями.

Овочеве рагу з кабачками, капустою і картоплею в мультиварці

Качан капусти миємо, шаткуємо капусту на квадратики, можна ромбиками, як у мене на фото.

Овочеве рагу з кабачками, капустою і картоплею в мультиварці

Якщо часник ще зовсім молоденький та має не загрубілу шкірку, то його просто дрібно кришимо разом із зеленою частиною. Якщо зубчики уже сформовані, то очищаємо їх від твердої частини та нарізаємо середніми шматочками.

Овочеве рагу з кабачками, капустою і картоплею в мультиварці

Овочі для корисного рагу підготовлені, тепер у чашу мультиварки наливаємо соняшникову олію, встановлюємо режим «Жарка», викладаємо у чашу моркву та обсмажуємо її.

Овочеве рагу з кабачками, капустою і картоплею в мультиварці

Як тільки морква починає підрум’янюватись, у чашу кладемо кабачок. Продовжуємо обсмажувати овочі, час від часу помішуючи силіконовою лопаткою.

Як приготувати овочеве рагу в мультиварці

До моркви та кабачка додаємо часник та, перемішуючи, обсмажуємо ще п’ять хвилин.

Як приготувати овочеве рагу в мультиварці

Тепер саме час приготувати заправку для рагу. У глибоку тарілку наливаємо соєвий соус, додаємо томатну пасту та майонез.

Овочеве рагу з кабачками, капустою і картоплею в мультиварці

Ретельно перемішуємо всі компоненти до однорідної суміші, далі, весь час помішуючи, вливаємо у охолоджену кип’ячену воду.

Овочеве рагу з кабачками, капустою і картоплею в мультиварці

У чашу мультиварки додаємо картоплю та капусту, знову все перемішуємо та заливаємо овочі заливкою.

Як приготувати овочеве рагу в мультиварці

Встановлюємо режим «Тушкування» та таймер на півгодини. За цей час усі овочі добре протушкуються та збережуть форму, не будуть розвареними.

Як приготувати овочеве рагу в мультиварці

Рагу зі свіжих та молоденьких овочів виходить надзвичайно смачним, корисним та вітамінним. А заливка надає страві оригінального та приємного смаку.

Овочеве рагу з кабачками, капустою і картоплею в мультиварці

Перекладаємо страву в порційні тарілки та подаємо до столу.