Броколі є ідеальним овочем, що має красивий зовнішній вигляд, максимум вітамінних елементів і ненав’язливий смак. Це відмінний дієтичний продукт.
Інгредієнти: Брокколі, Вершкове масло, Вода, Сіль, Часник
Тому, варто взяти до уваги покроковий рецепт із фотографіями та детальним описом кожного з етапів. До того ж усі інгредієнти цілком доступні.
Складники:
- 400 грамів замороженої броколі (приблизно, це одне упакування);
- 50 грамів вершкового масла;
- 2 зубки часнику.
Як приготувати овочеве пюре з броколі з часниковим маслом
У невеликій каструлі слід закип’ятити півтора літри води (цього достатньо для 400 грамів броколі). Солити краще, безпосередньо, готове пюре, а не рідину.
Коли вода закипить, у неї слід закласти капусту. Варитися броколі має на середньому вогні протягом 10-15 хвилин з моменту закипання. Готовність овочу можна перевірити з допомогою ножа, встромивши його в найтовстіше місце одного з суцвіть.
Доки готується броколі, потрібно в ківшику розтопити шматок вершкового масла, тобто зайнятися підготовкою заправки.
На гарячий жир слід викласти тонкі пластинки часнику, завтовшки 1 мм.
Смажитися часник має на середньому вогні декілька хвилин. Протягом цього часу, кухня наповниться приголомшливим ароматом.
Коли пройде зазначений час,часникові пластинки слід акуратно вийняти з масла.
Десь у цей момент якраз приготується броколі.
З допомогою ополоника її потрібно переставити в глибоку миску.
Потім, овоч необхідно перебити в блендері до пюреподібного стану, саме зараз пюре варто посолити за смаком.
Завдяки часниковій заправці на основі вершкового масла, смак пюре з броколі не буде прісним. Якщо хтось дотримується строгої дієти, то замість вершкового масла можна взяти невелику кількість оливкової олії.
Гарнір з броколі готується досить просто й швидко. А ще кориснішим він буде, якщо використовувати свіжу капусту.
Подавати пюре потрібно в теплому вигляді. Він може стати хорошим гарніром до м’ясних чи рибних страв.
Після першого знайомства з пюре з броколі його важко буде забути й захочеться знову й знову відчувати його оригінальний смак.