Неможливо приготувати ідеальні суші за смаком та формою без того, щоб не заправити рис спеціальною оцтовою заправкою. Це один з важливих етапів у приготуванні рису, завдяки якому формується необхідний правильний смак та в’язкість страви. Ви можете купити вже готову заправку для рису або зробити її самостійно. Приготовлена у домашніх умовах оцтова заправка для суші не уступатиме за якістю та смаком магазинному варіанту, але буде мати меншу вартість. Отже, якщо ви любите суші та часто готуєте домашні роли, запам’ятовуйте мій покроково оформлений рецепт з фото.
Інгредієнти: Лимонний сік, Листи з водоростей, Оцет, Сіль, Цукор
Кухня: Японська кухня
Візьміть наступні продукти:
- рисовий оцет – 200 мл;
- цукор – 160 гр;
- сіль – 30 гр;
- водорості Комбу – 150 гр;
- половина лимона.
Якщо у вас немає рисового оцту, його можна замінити звичайним яблучним. На водорості доведеться витратись. Зазвичай, їх можна купити у магазинах та відділах, які торгують екзотичними продуктами та спеціями. Тією кількістю заправки, яка у вас вийде, можна обробити два кілограми вареного рису.
Як приготувати заправку для суші з оцту
У сотейнику змішуємо оцет та сахар з сіллю. Ставимо на вогонь та підігріваємо, час від часу перемішуючи, щоб цукор не пригорів. Якщо це трапиться, заправка може гірчити.
Коли сахар з сіллю остаточно розчиняться, у рідину вичавлюємо сік з половини лимону та кладемо сам лимон. Додаємо необхідну кількість сушеної водорості і чекаємо, поки заправка не закипить. Тільки з’являться перші бульбашки, знімаємо з вогню і чекаємо, поки заправка повністю охолоне. Проціджуємо її через друшляк, щоб не було залишків водорості та лимону.
Заправка для рису готова, її лишається тільки перелити у скляний посуд із пробкою.
Для одного кілограму відвареного рису потрібно 150 мл заправки.
Використовуйте власноруч приготовлену оцтову заправку для суші, щоб готувати справжні японські делікатеси вдома.
Відео-рецепти – оцтова заправка для суші-риса
Ще не знаєте як правильно приготувати рисовий оцет для суші – послухайте поради шеф-кухаря з ютуб-каналу yaponahata.
А цей відео-рецепт від “Японский супермаркет НИППОН” не тільки покаже адаптоване до європейських смаків правильне приготування оцтової заправки для рису, але і розкаже японський класичний рецепт заправки для суші-рису – його точні пропорції.