Оселедець під шубою – це салат, до якого ми звикли з дитинства. Він смачний, але через те, що його готують на всі свята, страва починає набридати. Тому пропонуємо варіант, який допоможе подати салат по-новому. Цей рецепт не відрізняється від традиційного по інгредієнтах, проте сам салат відрізнятиметься формою – він буде у вигляді риби.
Інгредієнти: Буряк, Гвоздика, Картопля, Майонез, Морква, Оселедець, Цибуля, Яйце
Для приготування необхідно взяти:
- 1 жирний малосольний оселедець;
- 2 буряка;
- 5-7 картоплин;
- 2 цибулини;
- 1 морква;
- 3 яйця;
- 1 цілісна гвоздика;
- 1 пачка майонезу.
Як прикрасити оселедець під шубою у вигляді риби
Спочатку зваріть та почистіть яйця і овочі.
Далі у оселедця треба витягнути нутрощі, кістки, знати шкіру, а потім порізати невеликими шматочками.
Тепер візьміть пласке блюдо, потріть на нього буряк, а зверху полийте майонезом.
Далі викладіть шар картоплі і промажте майонезом.
Тепер зробіть шар з моркви.
Наступним шаром розкладіть оселедець з цибулею, порізаною кубиками і зверху намалюйте сіточку з майонезу.
Якщо у вас ще є картопля – зробіть ще один картопляний шар. Якщо нема – просто засипте оселедець буряком і полийте майонезом.
Поставте салат в прохолодне місце на пару годин, щоб він добре просочився.
Після цього можна прикрашати салат. Візьміть яйця, почистіть, поріжте на половинки та дістаньте жовтки. Білки поріжте впоперек так, щоб вийшли півкола.
Трохи відступіть від краю салату і зробіть з білків луску вашої рибки. Жовток покладіть там, де має бути око і встроміть в середину гвоздику.
Також з білка виріжте сердечко – це будуть губи рибки, а ще наріжте білок і викладіть з нього хвіст, як на фото.
Ось і все, можна подавати цікаво оформлений салат до столу.
Цей салат точно вийде смачним і порадує очі гостей своїм зовнішнім виглядом.