Оригінальна паска-краффін з курагою – слоєна паска на апельсиновому соку

Кожній господині хочеться, щоб великодня випічка була не тільки здобною, повітряною і смачною, але і красивою. Тому, дуже важливу роль відіграє зовнішній вигляд паски. У своєму рецепті я пропоную господиням трохи відійти від традиційної пасхальної випічки і приготувати оригінальну і неймовірно смачну паску-краффін на апельсиновому соку. В результаті у вас вийде незвичайна листкова паска зі здобного тіста з начинкою з кураги. У готовому вигляді він дуже схожий на симпатичний квітка. З процесом приготування паски-краффін вам допоможе швидко впоратися мій покроково оформлений рецепт з фото.

Продукти для незвичайної пасхальної випічки:

паску - краффін з курагою - листковий паску на апельсиновому соку

  • вершкове масло – 150 гр;
  • яйце – 1 шт.;
  • сік апельсиновий – з 1 апельсина;
  • дріжджі свіжі – 25 гр;
  • жовтки – 2 шт.;
  • ванілін – 1 пакетик;
  • курага – 120 гр;
  • цукор – 150 гр;
  • борошно – 350 гр.

Як спекти паску-краффін на апельсиновому соку

Для початку, нам потрібно апельсин вимити гарненько під проточною водою, витерти рушником і розрізати навпіл. Потім, вичавлюємо з апельсина сік.

паску - краффін з курагою - листковий паску на апельсиновому соку

Якщо будуть потрапляти кісточки потрібно обов’язково їх вийняти.

Потім, в чашу блендера вбиваємо яйце, додаємо жовтки, цукор, сік апельсина, дріжджі, ванілін і 50 гр м’якого вершкового масла. На малих обертах збиваємо всі інгредієнти.

паску - краффін з курагою - листковий паску на апельсиновому соку

Щоб заощадити час і сили тісто я вирішила замісити в хлібопічці. В чашу хлібопічки спочатку виливаємо збиту суміш із блендера, після чого засипаємо борошно і включаємо хлібопічку на режим «тісто».

паску - краффін з курагою - листковий паску на апельсиновому соку

Ось такий симпатичний жовтий колобок тіста вийшов відразу після замісу.

паску - краффін з курагою - листковий паску на апельсиновому соку

Якщо у Вас немає хлібопічки, то тісто можна замісити руками і поставити в тепле місце на п’ятдесят хвилин – дати йому підійти.

Тим часом, нам потрібно курагу залити окропом на дві-три хвилини. За цей час сушені абрикоси стануть трохи м’якшими, але не встигнуть сильно розмокнути.

паску - краффін з курагою - листковий паску на апельсиновому соку

Далі, курагу нарізаємо маленькими кубиками.

паску - краффін з курагою - листковий паску на апельсиновому соку

Тісто, що підійшло, виймаємо з хлібопічки, ділимо його на дві частини і затягуємо харчовою плівкою. Здобному тісту на апельсиновому соку потрібно дати відпочити ще десять хвилин.

паску - краффін з курагою - листковий паску на апельсиновому соку

Тепер, приступаємо до розкачування і формування наших оригінальних пасок. Підсипаємо стіл борошном, кладемо на нього колобок тіста і починаємо розкачувати качалкою, щоб вийшов прямокутник.

паску - краффін з курагою - листковий паску на апельсиновому соку

Тісто у нас вийшло пластичне і податливе, тому, процес розкачування проходить легко і пласт тіста в результаті повинен бути товщиною не більше п’яти міліметрів.

Решту 100 гр м’якого вершкового масла ділимо навпіл і половину масла намазуємо на розкачане тісто.

паску - краффін з курагою - листковий паску на апельсиновому соку

Щедро посипаємо тісто з маслом нарізаною курагою.

паску - краффін з курагою - листковий паску на апельсиновому соку

І починаємо акуратно згортати його в рулет.

паску - краффін з курагою - листковий паску на апельсиновому соку

З другого шматка тіста теж робимо рулетик. Два рулета накриваємо харчовою плівкою і даємо їм постояти п’ятнадцять хвилин.

паску - краффін з курагою - листковий паску на апельсиновому соку

Після вистоювання нам потрібно кожен рулет гострим ножем розрізати посередині, але не дорізати до кінця. Виходить як на фото.

Паска-краффін на апельсиновому соку

Беремо рукою за один з краєчків і починаємо акуратно закручувати равликом.

Паска-краффін на апельсиновому соку

При формуванні паски-краффіна, зверніть увагу, я повертаю розрізаний рулет, як би вивертаючи тісто розрізом назовні, щоб було видно всі шари.

Другу сторону тіста теж скручуємо і формуємо красиву верхівку краффіна.

Паска-краффін на апельсиновому соку

Сформоване тісто з курагою повинно вийти по виду схожим на бутон троянди.

Укладаємо красиву листкову паску в форму для випічки і ставимо її в теплу духовку для підняття тіста.

Паска-краффін на апельсиновому соку

Випікати паску-краффін ми будемо в духовій шафі на середньому вогні протягом тридцяти хвилин.

Готовність випічки я завжди перевіряю за допомогою зубочистки. Тісто легко проколюється і зубочистка повертається сухою – значить паска пропеклася.

Паска-краффін на апельсиновому соку

На відміну від традиційних великодніх пасок, краффіни з курагою я прикрашаю не глазур’ю, а просто посипаю цукровою пудрою.

Паска-краффін на апельсиновому соку

Наші листкові паски-краффіни на апельсиновому соку вийшли дуже смачні і симпатичні.

Паска-краффін на апельсиновому соку

Швидше нарізаємо смачну здобну пасхальну випічку і кличемо домочадців пробувати наш оригінальну листкову паску з курагою.