Сьогодні мова йтиме про приготування дуже смачного омлету в лаваші з сиром, цибулею та болгарським перцем. Ця дуже апетитна та ситна страва може бути хорошим сніданком і швидкою гарячою закускою. На приготування таких ролів з лаваша прийдеться витратити не більше, ніж 25 хвилин, а результат неодмінно порадує всіх присутніх за столом. Покроковий фоторецепт стане надійним помічником у цій смачній справі.
Інгредієнти: Базилік, Болгарський перець, Зелень петрушки, Молоко, Сир, Цибуля ріпчаста, Яйце
Складники:
- 2 листи тонкого круглого чи прямокутного лаваша;
- 3 курячі яйця з 6 ст. ложками молока;
- 1 ріпчаста цибулина;
- 1 болгарський перець у свіжому вигляді;
- 1 гілочка петрушки:
- чверть ч. л. базиліка в сухому вигляді;
- 80 грамів м’якого сиру;
- 3 ст. л. молока (щоб змастити лаваш).
Як зробити рол із лаваша з омлетом і сиром
Щонайперше, варто ввімкнути розігріватися духовку до 190 °С, а за цей час слід зайнятися приготуванням омлету.
Для цього, на розігрітій сковороді на рослинній олії необхідно підсмажити півкільця ріпчастої цибулі. Потім, додати нарізаний кубиками болгарський перець (будь-якого кольору, на смак це ніяк не впливає). Можна використати декілька відтінків перців лише для того, щоб готова страва гарніше виглядала.
Яйця потрібно з’єднати з молоком і перемішати їх. Можна не збивати. Яєчно-молочну суміш необхідно вилити на сковорідку, додати нарізану петрушку й базилік. Омлет можна не солити, тому що сир достатньо солоний, але тут все залежить від смаку. Довівши омлет до готовності, його потрібно зняти з плити.
Перший лист лаваша необхідно розкласти на робочій поверхні й змастити його молоком. Викласти на нього пів порції омлету й присипати тертим сиром (приблизно, 40 грамів). Потім, треба сформувати рулет і відставити на деякий час у сторону.
Все те ж саме необхідно повторити з іще одним листом лаваша. Потім, перший готовий рулет слід розмістити на другому лаваші.
Загорнути перший лаваш у другий, таким чином, вдасться отримати багатошаровий рулет. Його слід помістити в жаростійку форму, змащену маслом. Рулет слід щедро змастити молоком й відправити його в духовку. Пектися він повинен при середній температурі.
У духовці лаваш з омлетом повинен стояти до тих пір, доки він не стане рум’яним і не отримає хрустку скоринку. Переважно, на це йде не більше, ніж 7 хвилин. Після цього, готовий лаваш відразу ж слід розмістити на красивій тарілці.
Готова страва дуже гарно виглядає в розрізаному вигляді й обов’язково прикрасить сніданок.
Варто спробувати самостійно зробити такий омлет у лаваші з сиром, цибулею та перцем і переконатися, що він має надзвичайний смак. Рідні неодмінно будуть просити знову й знову приготувати таку смакоту.