Омлет на сметані з грибами та сиром

Омлет, мабуть, можна сміливо вважати найпоширенішою стравою. Навіть, якщо смакувати нею зранку, в обід і в вечері вона не набридне й сповна додасть необхідну кількість життєвих сил. Омлет дуже люблять, так звані, ледарі, яким не дуже подобаються моменти перебування біля плити. Звичайні яйця можуть смакувати по-іншому, якщо до них додати м’ясо, сир, овочі або ж просто зелень. Скориставшись цим покроковим фоторецептом, можна з легкістю приготувати омлет на сметані з грибами та сиром. Така страва дещо схожа на піцу.

Складники:

  • 3 яйця;
  • 3 печериці;
  • 1 ст. л. сметани;
  • твердий сир;
  • щіпка солі;
  • рослинна олія.

Омлет на сметані з грибами і сиром

Як приготувати омлет з грибами та сиром

Гриби необхідно нарізати на середні шматки й довести їх до рум’яної скоринки на сковороді.

Омлет на сметані з грибами і сиром

Яйця збити зі щіпкою солі та з’єднати зі сметаною.

Омлет на сметані з грибами і сиром

Обсмажені печериці залити яєчно-сметанною масою. Зменшити вогонь і накрити сковороду кришкою.

Омлет на сметані з грибами і сиром

Омлет повинен піднятися, стати вдвоє більшим та мати повітряну структуру. Після того, як один бік присмажиться, його необхідно акуратно перевернути, з допомогою лопатки, дозволивши рідкій частині стекти під низ. Потім, притрусити омлет тертим сиром і накрити сковорідку кришкою.

Омлет на сметані з грибами і сиром

Якщо є бажання, то страву можна доповнити майонезом, завдяки якому сир стане ніжнішим й, відповідно, омлет буде смачнішим. Він утворює плівку, яка дозволяє сиру залишатися у плавленому стані значно довше.

Страва приготується тоді, коли розплавиться сир.

Омлет на сметані з грибами і сиром

Такий смачний омлет може стати м’якою основою для різних рулетів або своєрідним компонентом для салатів.

Омлет на сметані з грибами і сиром

Ця страва смачна, як в гарячому, так і в холодному вигляді.