Омлет, мабуть, можна сміливо вважати найпоширенішою стравою. Навіть, якщо смакувати нею зранку, в обід і в вечері вона не набридне й сповна додасть необхідну кількість життєвих сил. Омлет дуже люблять, так звані, ледарі, яким не дуже подобаються моменти перебування біля плити. Звичайні яйця можуть смакувати по-іншому, якщо до них додати м’ясо, сир, овочі або ж просто зелень. Скориставшись цим покроковим фоторецептом, можна з легкістю приготувати омлет на сметані з грибами та сиром. Така страва дещо схожа на піцу.
Інгредієнти: Печериці, Рослинна олія, Сир, Сіль, Сметана, Яйце
Кухня: Французька кухня
Складники:
- 3 яйця;
- 3 печериці;
- 1 ст. л. сметани;
- твердий сир;
- щіпка солі;
- рослинна олія.
Як приготувати омлет з грибами та сиром
Гриби необхідно нарізати на середні шматки й довести їх до рум’яної скоринки на сковороді.
Яйця збити зі щіпкою солі та з’єднати зі сметаною.
Обсмажені печериці залити яєчно-сметанною масою. Зменшити вогонь і накрити сковороду кришкою.
Омлет повинен піднятися, стати вдвоє більшим та мати повітряну структуру. Після того, як один бік присмажиться, його необхідно акуратно перевернути, з допомогою лопатки, дозволивши рідкій частині стекти під низ. Потім, притрусити омлет тертим сиром і накрити сковорідку кришкою.
Якщо є бажання, то страву можна доповнити майонезом, завдяки якому сир стане ніжнішим й, відповідно, омлет буде смачнішим. Він утворює плівку, яка дозволяє сиру залишатися у плавленому стані значно довше.
Страва приготується тоді, коли розплавиться сир.
Такий смачний омлет може стати м’якою основою для різних рулетів або своєрідним компонентом для салатів.
Ця страва смачна, як в гарячому, так і в холодному вигляді.