Паровий омлет з овочами є перлиною меню для здорового харчування. Усі інгредієнти гармонійно поєднані та чудово смакують.
Інгредієнти: Брокколі, Зелена цибуля, Молоко, Помідори чері, Яйце
Компоненти страви багаті на білки, що легко засвоюються, мають достатню кількість клітковини, вітамінів і мікроелементів, маючи при цьому невисоку частку жиру. Це ідеальний сніданок для тих, хто не просто стежить за фігурою, а ще й старанно займається спортом і нарощує м’язову тканину. Простий рецепт з покроковими фото допоможе зробити порційний омлет на парі в формочках з силікону.
Крім молока та яєць знадобляться ще заморожені овочі: капуста броколі та помідори чері. Хоча овочі не свіжі, але при правильному заморожуванню, у них, майже повністю, зберігається харчова цінність. Головне, що для приготування не потрібно використовувати жир.
Як приготувати омлет на парі в мультиварці
Насамперед, необхідно підготувати силіконові формочки невеликого розміру (в таких омлет приготується швидше й рівномірніше). Змащувати маслом їх не потрібно, а відразу слід розмістити на піддоні для варіння на парі. В кожну формочку необхідно викласти очищені від шкіри й розрізані навпіл заморожені помідори чері.
Потім, потрібно розкласти крижані шматки броколі, посипати овочі сіллю та пряними травами, включити мультиварку на режим “Варіння на парі” й закрити кришку. Доки овочі, таким чином, будуть розморожуватися слід збити яйця з молоком.
У чашу блендера потрібно вбити два яйця, налити біля 50 мл молока, поперчити, посолити їх і збити.
Чим краще збиті яйця, тим пишнішим вийде паровий омлет.
Після цього, омлетну масу потрібно розлити по формочках і готувати страву на парі близько 10-15 хвилин.
Готовий омлет повинен збільшитися, майже, у два рази. Від приготованого омлету на сковорідці, паровий омлет відрізняється тим, що він не втрачає своєї пишності після того, як остигне.
Готові порційні омлети необхідно з формочок викласти на тарілку, посипати зеленню та додати зверху кілька невеликих шматочків вершкового масла.
Масло не надто вплине на калорійність страви, але допоможе засвоїтись жиророзчинним вітамінам.