Субпродукти повинні входити в раціон будь-якої людини, бо містять дуже велику кількість вітамінів і білків, необхідних нашому організму. Печінка яловича, свиняча або куряча користується найбільшим попитом у домогосподарок. Сьогодні я хочу запропонувати вашій увазі рецепт приготування смачних оладок з печінки з морквою і цибулею. Печінка у мене цього разу яловича, але це ніяк не впливає на саме приготування. Всі тонкощі того, як готувати смачні домашні оладки з печінки покроково розповість мій рецепт з фото.
Інгредієнти: Морква, Печінка, Рослинна олія, Сіль, Цибуля, Яйце
Як приготувати печінкові оладки з печінки
Нам знадобляться додатково овочі – цибуля і морква, приблизно, в рівних кількостях, по 70 грам. Вага продуктів не є принциповою, може бути трохи більше моркви або цибулі.
Готувати страву починаємо з овочів. Миємо, чистимо і подрібнюємо їх. Моркву траемо на крупній тертці.
Цибулю ріжемо кубиком.
На сковороді розігріваємо 2 столові ложки рослинної олії і обсмажуємо на ній овочі до легкого зарум’янювання.
Основою для оладок буде яловича печінка – 450 грам. Я її ретельно промила, видалила всі прожилки і плівки, і нарізала великими шматочками. Яловичу печінку можна цілком замінити свинячою.
Подрібнювати печінку можна трьома різними способами:
- використовуючи м’ясорубку;
- вручну, нарізаючи печінку маленькими кубиками;
- використовуючи подрібнювач блендера.
Я користувалась подрібнювачем. В результаті отримуємо не однорідну печінкову масу, якби ми пропустили печінку через м’ясорубку, а невеликими шматочками.
Додаємо до печінки зажарку з овочів.
Ще раз включаємо подрібнювач.
Перекладаємо печінково-овочеву масу в окрему тарілку, додаємо 1 куряче яйце і сіль, приблизно, половину чайної ложки.
Ретельно перемішуємо вміст. Тісто для печінкових оладок готове!
На сковороді розігріваємо 3 столові ложки рослинної олії. Столовою ложкою викладаємо масу на сковороду, надаючи їй округлу форму.
Готувати оладки слід на великому, а потім на середньому вогні, так щоб вони швидко зарум’янилися. Як тільки обсмажиться одна сторона, перевертаємо оладки і швиденько обсмажуємо їх з іншого боку. Пам’ятайте, що печінка при тривалій термічній обробці стає жорсткою.
Оладки з яловичої печінки можна подавати на стіл, додавши за смаком майонез або сметанний соус із зеленню.
Печінкові оладки, в принципі, їх можна назвати і котлетами – це дуже смачно і корисно! Таке страва може цілком стати повноцінною вечерею для всієї родини. Готувати оладки з печінки дуже просто. У цьому ви можете переконатися самі, використавши цей покроковий рецепт з фото.