Оладки з кукурудзою, цибулею, яйцем і зеленню – ситно та смачно без кефіру

Зазвичай, консервована кукурудза в домашній кулінарії використовується лише як компонент салатів. Мало хто знає, що вона також відмінно смакує у вигляді смажених закусочних оладок. Оригінальні кукурудзяні коржики виходять дуже смачні та апетитні. Отже, зараз пропоную детальний опис, як готувати оладки з кукурудзою, цибулею, яйцем і зеленню. Це покроково оформлений рецепт з фото, тож, впорається і кулінар початківець.

Інгредієнти:

  • консервована кукурудза – 0,5 банки (приблизно 150 гр);
  • яйця курячі – 2 шт.;
  • борошно пшеничне – 1 скл.;
  • цибуля ріпчаста – 0,5 шт.;
  • свіжий кріп – 3-4 гілочки;
  • часник – 2 зубки;
  • сода – 0,5 ч. ложки;
  • щіпка солі;
  • перець чорний, інші спеції – за смаком;
  • олія рослинна – для смаження.

Як приготувати оладки з кукурудзою, цибулею, яйцем і зеленню

Для початку, беремо глибоку миску та викладаємо до неї порцію консервованої кукурудзи. Наявну в банці рідину також додаємо в наше тісто.

Оладки з консервованої кукурудзи з цибулею

Очищуємо взяту цибулі та дрібно нашатковуємо на обробній дошці потрібну кількість. Аналогічно подрібнюємо гілочки кропу та відправляємо ці компоненти до кукурудзи. Очищені зубки часнику натираємо на дрібну тертку або вичавлюємо крізь прес та додаємо в тісто. Всі компоненти перемішуємо.

Оладки з консервованої кукурудзи з цибулею

Беремо яйця та розбиваємо в кукурудзяну масу. Додаємо дрібку солі та будь-які улюблені спеції за смаком.

Оладки з консервованої кукурудзи з цибулею

Перемішуємо компоненти тіста до однорідності.

Оладки з консервованої кукурудзи з цибулею

Залишається додати в тісто для наших ситних кукурудзяних оладок лише борошно. Будемо просівати його в миску невеликими порціями одразу із содою. В процесі додавання перемішуємо кукурудзяно-яєчну масу.

Оладки з кукурудзою, луком, яйцем і зеленню

В результаті, отримуємо достатньо густе тісто.

Оладки з кукурудзою, луком, яйцем і зеленню

Розігріваємо на сковороді олію та приступаємо до смаження. Столовою ложкою викладаємо порції тіста та формуємо оладки.

Оладки з кукурудзою, луком, яйцем і зеленню

Смажимо коржики до появи золотистої скоринки з обох сторін.

Оладки з кукурудзою, луком, яйцем і зеленню

Готові оладки з консервованою кукурудзою раджу знімати зі сковороди на паперові серветки, щоб вони увібрали до себе залишки олії.

Оладки з кукурудзою, луком, яйцем і зеленню

Теперь, апетитні кукурудзяні оладки готові до подачі на стіл!

Оладки з кукурудзою, луком, яйцем і зеленню

Оптимальний варіант подати оладки з кукурудзою – під улюбленим соусом, кетчупом чи зі сметанкою.

Оладки з кукурудзи – відео-рецепти

Цей рецепт з ютуба Ольги Матвей. Цей варіант приготування кукурудзяних оладок вже містить і кефір. Варіант приготування тіста дуже вдалий, навіть коли випічка охолоне, то залишається м’якою і смачною.

А ці кукурудзяні оладки автор каналу “Позитивна кухня” готує із молодої, навіть не відвареної кукурудзи. Завдяки авторскому “секретному” інгредієнту вони виходять ще і приємно хрусткі.