З кабачка досвідчена господиня знає, що приготувати. Використовується цей овоч для рагу, навіть в супах його застосовують, так і випічка з кабачка багатьом подобається. Хочу запропонувати вам дуже простий рецепт оладок, до складу якого входить молодий кабачок. Я ще доповнила кабачок картоплею і свіжою зеленню. Як напекти смачні оладки з кабачків і картоплі із зеленню дізнаєтеся з мого рецепту, а покроково зроблені фото продемонструють приготування.
Інгредієнти: Борошно, Зелень, Кабачок, Картопля, Олія рослинна, Сіль, Яйце
Інгредієнти:
- кабачок молодий – 1 штука;
- картопля – 1 штука;
- яйце – 1 штука;
- борошно – 3 столові ложки;
- сіль і мелений перець – за смаком;
- цибуля зелена і кріп – за смаком;
- олія рослинна – 40 мл.
Як приготувати оладки з кабачків і картоплі із зеленню
Для початку, очищаю за допомогою овочерізки (так зручніше) кабачок і картоплю. Оскільки я використовувала молодий кабачок, насіння я з нього не видаляла, адже вони ще не сформувалися в повній мірі.
На тертці подрібнюю очищені овочеві інгредієнти. Тертку використовую з великими вічками. Картопляну і кабачкову масу з’єдную в одній мисці.
Промиваю свіжу зелень, дрібно нарізаю її. Зелену нарізку переправляю в миску до кабачково-картопляної маси.
Розбиваю до інгредієнтів яйце.
Підсипаю борошно.
Не забуваю приправити сіллю і чорним перчиком (ця спеція – за бажанням).
Добре вимішую інгредієнти так, щоб вийшло густе тісто.
На сковороді, в якій буду смажити кабачкові оладки, розігріваю олію. Кабачкове тісто викладаю в гарячу олію ложкою. Смажу до утворення скоринки з двох сторін.
Оладки з кабачка з додаванням зелені і картоплі готові! Приємнї трапези!
Подати такі оладки можна зі сметаною, кетчупом або іншим вашим улюбленим соусом.