Ми звикли, що в більшості випадків до складу тіста для оладок входять такі продукти як борошно, кефір та яйця курячі. Основна гастрономічна «роль» належить в такій випічці, безумовно, борошну. Але є багато рецептів апетитних і ситних оладок, основою яких є овочі або коренеплоди. Всім відомі, наприклад, деруни або кабачкові оладки. А в нашому рецепті основа це баклажани та картопля. Покроково оформлений рецепт з фото розповість вам як швидко та правильно зробити незвичайні овочеві оладки з баклажанів і картоплі – дуже смачні та пікантні.
Інгредієнти: Баклажан, Борошно, Картопля, Олія рослинна, Перець чорний мелений, Сіль, Яйце
Складові страви:
- баклажан (молодий бажано) – 1 або 2 штуки;
- яйце (стандартне за розміром) – 1 штука;
- борошно – 3 ст. ложки;
- картопля – 1 штука;
- сіль і бажані спеції – за бажанням та смаком;
- зелень (будь-яка) – на розсуд;
- масло для фритюру – 50 мл.
Як приготувати млинці з баклажанів і картоплі
Починаючи приготування, потрібно зняти з баклажана шкірку. Робимо це або гострим ножичком, або використовуємо спеціальну овочерізку. Очищений баклажан подрібнюємо, використовую звичайну терку з отворами середнього розміру .
Склад баклажанної основи для домашніх оладок урізноманітнюємо тертою картоплею.
Зелень беремо будь-яку, відповідно до вашого смаку. Добре підходить, наприклад, свіжий кріп. Нарізаємо гілочки промитого кропу, додаємо нарізку у миску до подрібнених баклажан і картоплі.
Сполучна «ланка» в нашому тісті це яйце. Розбиваємо його до інгредієнтів.
Далі, кидаємо до миски потрібне борошно, і спеції на свій смак.
Гарненько всі інгредієнти перемішуємо і тісто для наших закусочних несолодких оладок готове.
Смачні баклажанні оладки з картоплею смажимо як звичайні, перевертаючи з одного боку на інший після зарум’янювання.
Подаємо таку овочеву закуску з баклажанів разом з улюбленим соусом.
Приємного перекусу всім!