Думаю, зі мною погодиться кожен, що найліпша страва для спекотного літнього дня – холодна та смачна окрошка! Кожна господиня готує свій улюблений варіант освіжаючого супу за рецептом, що може відрізнятися компонентами та нюансами приготування від класичного. От і я сьогодні пропоную приготувати літню легку та дієтичну окрошку за особливим рецептом, що має свої кулінарні «хитрощі».
Інгредієнти: Гірчиця, Зелень, Квас, Ковбаса, Огірок, Редис, Сіль, Яйце
Сподіваюся, що моя, не зовсім традиційна, але, при цьому, неймовірно смачна окрошка без картоплі, зроблена на квасі з додаванням редису та ковбаси, прийдеться вам до смаку, а її рецепт назавжди затримається у вашій кулінарній скарбничці. Для заправки нашого літнього супу можна використати як магазинний квас, так і квас домашнього приготування. Про тонкощі приготування цього популярного холодного супу дізнаєтеся з покроково зроблених фото, що супроводжують швидкий та простий рецепт.
Складові:
- курячі яйця (бажано категорії СО або СВ) – 2 шт.;
- ковбаса варена – 150 гр;
- свіжий огірок – 1-2 шт.;
- редис (середнього розміру) – 4-5 шт.;
- зелень (цибуля свіжа, кріп) – 0,5 пучка;
- квас – 1,5 л;
- гірчиця – 1 ч. л.;
- сіль – за смаком.
Як приготувати окрошку без картоплі на квасі
Серед необхідних продуктів лише яйця потребують попередньої обробки. Їх потрібно відварити накруто, після чого остудити та звільнити від шкаралуп. На цьому традиційне приготування закінчується, далі – маленькі нюанси. Відділяємо білки від жовтків та відкладаємо жовтки в сторону. Білки подрібнюємо на крупній тертці.
Переходимо до жовтків: необхідно розтерти їх в глибокій мисці з квасом. Квасу для цього достатньо взяти, приблизно, півсклянки.
Переходимо до інших компонентів. Огірки промиваємо водою і натираємо на тертці разом зі шкіркою.
Таким же чином подрібнюємо редис.
Варену ковбасу традиційно нарізаємо маленькими кубиками.
Чисту зелень подрібнюємо і ретельно перетираємо із сіллю, щоб вона пустила сік. Лише після цього відправляємо до решти компонентів.
Додаємо до подрібнених продуктів гірчицю та підготовлений раніше квас із жовтками. Перемішуємо.
Заливаємо окрошку квасом і знову перемішуємо. Солимо за смаком.
Готову окрошку з редисом можна одразу подавати до столу або спочатку відправити в холодильник настоятися.
Легка окрошка без картоплі на квасі стане ще більш смачною, якщо перед подачею цього літнього холодного супу додати трішки сметани чи майонезу.
Окрошка без картоплі – відео-рецепти
Як завжди, доповнюємо пост добіркою з іншими варіантами приготування запропонованої страви.
Дієтична окрошка без картоплі на кефірі та мінералці.
І ще один варіант приготування літнього холодного супу без картоплі – окрошка на розсолі.
Смакуйте із задоволенням!