Легкий та смачний мусовий торт в поєднанні з хрусткими вафлями в шоколаді і меленими горіхами стане прекрасним завершенням новорічного застілля. Кавова присипка у вигляді ялинок відмінно підкреслює смак шоколаду і прикрашає верхній шар торта відповідно до свята на Новий рік. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе досить просто приготувати дуже смачний і красивий новорічний мусовий торт з ялинками в домашніх умовах. Простих у приготуванні, легких та вишукано гарних вам десертів в новорічні свята!
Інгредієнти: Борошно, Ванілін, Вафельні кульки, Вершки, Вершкове масло, Желатин, Кава, Мигдальне праліне, Молоко, Розпушувач, Темний шоколад, Цукор, Шоколад, Шоколад білий, Яйце
Складові:
для бісквіту:
- 3 великих курячих яйця;
- 180 грам цукру + ½ ч.ложка ваніліну;
- 150 грам пшеничного борошна + ½ ч.ложка розпушувача;
- 50 грам вершкового масла 72,5%.
для шоколадного мусу:
- 300 мл молока 3,6%;
- 60 грам цукру;
- 200 грам білого шоколаду;
- 15 грам порошкового желатину + 60 мл води;
- 400 мл вершків 33%;
- зелений харчовий барвник.
для вафельної прошарку:
- 100 грам гіркого шоколаду 62% + 50 мл молока;
- 200 грам меленого мигдалю;
- 150 грам вафельних кульок;
для прикраси:
- темний шоколад;
- розчинна кава;
- цукрова пудра.
Зміст
Як приготувати новорічний мусовий торт з ялинками
Як зробити шифоновий бісквіт
- Холодні яйця збиваємо з цукром і ваніліном до повного розчинення кристаликів.
- Всипаємо просіяне борошно разом з розпушувачем і збиваємо.
- Додаємо дуже м’яке вершкове масло та ще раз збиваємо.
- Силіконову форму (d=24 см) змащуємо маслом і викладаємо бісквітне тісто.
- Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці при 180°С, приблизно, 30 хвилин. Перевіряємо готовність бісквіта на суху паличку.
- Виймаємо з духовки та охолоджуємо бісквіт у формі.
Повністю остиглі коржі розрізаємо на дві частини.
Шоколадний мус з білого шоколаду
- Замочуємо желатин і відставляємо його в сторону для набухання.
- Молоко доводимо до кипіння разом з цукром, знімаємо його з вогню і опускаємо в гаряче молоко шоколад – нехай там плавиться. Розплавлений шоколад гарненько перемішуємо в молоці до однорідної маси.
- Вводимо у гарячий шоколад набряклий желатин, розчиняємо його там і охолоджуємо всю суміш до прохолодного стану.
- Поки шоколадна маса остигає, збиваємо вершки до м’яких піків і акуратно вводимо їх в охолоджену молочно-шоколадну желейну масу.
- Додаємо харчовий барвник і перемішуємо.
Шоколадно-вафельні кульки
Мелені мигдальні або інші горіхи всипаємо в миску з вафельними кульками. Їх ви можете купити в магазині у відділі, де продають кукурудзяні палички та хлоп’я.
Подрібленний шоколад заливаємо гарячим молоком і чекаємо поки він розплавиться. Його можна ставити секунд на 6-7 в мікрохвильовку для підігріву, виймати і перемішувати. Так потрібно повторювати поки шоколад і молоко не набудуть однорідну розплавлену текстуру. Заливаємо вафельні кульки з горішками шоколадом та перемішуємо.
Як формувати торт з кульками
Всі складові готові, залишається тільки зібрати наш новорічний торт з яликами.
Надягаємо на перший бісквіт кондитерське кільце. Якщо у вас вийшов бісквіт сухий, обов’язково просочіть його сиропом. Мені не довелося цього робити, бо мій бісквіт вийшов достатньо вологий та дуже пишний.
Викладаємо шарики в шоколаді на першу частину бісквітного коржа рівним шаром та відкладаємо у холод. Нам треба щоб швидко застиг шоколад.
Збирати торт будемо догори ногами. Обробну дошку заправляємо харчовою плівкою, встановлюємо на неї кондитерське кільце d=26 см. Викладаємо мус на дно форми, а потім до нього кладемо бісквіт з застиглими вафельними кульками так, щоб кульки опинилися в середині торта, а бісквіт назовні. Трішки притискаємо, щоб кульки повністю увійшли у мус. Ставимо торт застигати в холодильник на 3 години.
Як прикрасити новорічний мусовий торт
Дістаємо застиглий торт і прибираємо кільце. Залишається тільки оформити його у новорічному стилі.
Отже, зверху на мус кладемо новорічні формочки для печива у вигляді ялинок і насипаємо всередину формочок тертий шоколад. Шоколаду не сипте багато, а формочки знімайте акуратно, адже нам треба, щоб у ялинок збереглися чіткі контури.
Коли всі ялинки будуть на своїх місцях, саме час зверху, через дрібне сито, присипаємо торт розчинною кавою, а потім притрусити цукровою пудрою.
З другої частини бісквіта можете, зробивши ще одну порцію муссового крему, сформувати ще один новорічний торт. Оформити його можна аналогічно або придумайте будь-що інше на свій розсуд.
Наш красивий, ніжний та смачний мусовий новорічний торт з ялинками готовий і можна його пробувати. Ставимо його на стіл з атрибутами новорічного свята і можна пити чай.
На фото видно як гарно, оригінально та святково виглядає розріз торта.
Новорічний мусовий торт – відео-рецепти
На завершення пропоную ще переглянути ще і кращі відібрані нами відео-рецепти, які можливо надихнуть на нові ідеї, подарують натхнення і, головне, їх теж можна зробити своїми руками в домашніх умовах і не тільки на Новий рік. Перевірено на авторах відео. 🙂
Отже, дуже цікавий та гарний рецепт новорічного муссового торта під назвою “Шампанське і ягоди” від ютуб-каналу “Dessert Time * Готуємо Десерти Дома”. Підкоряє не тільки склад самого бісквітного торта з мусовим кремом, але і простий та дивовижно вишуканий шоколадний декор.
Не знаю чому так склалось, але мандарини – це один з найважливіших атрибутів в Новий рік. Чомусь у багатьох саме з ним вони асоціюються. Саме тому пропоную до перегляду ще й апельсиновий мусовий торт, де вони є головним інгредієнтом. Відео-рецепт від ютуб-каналу “NС”.
А ще пропоную приготувати цей апельсиновий торт-суфле з вершковим сиром від каналу “Колекція Рецептів”. За смаком він нагадує ніжне морозиво. Такий ефектний цитрусовий торт з м’якого бісквіта, з трьома шарами фруктово-ягідного суфле назавжди підкорить серця гостей, а ефектний апельсиновий десерт не залишиться непоміченим і стане гарним завершенням святкового застілля.
Цей новорічний муссовий торт з велюром від ютуб-каналу “COOLінарная пропаганди” шикарно поєднує у собі фісташковий бісквіт, лимонний, полуничний та шоколадний смаки. Обов’язково спробуйте.
Завершує цю збірку муссових тортів на Новий рік – торт Поліно від каналу “Кондитерська Чорна Кішка Світлани Паніної”.
З Новим роком всіх – смачних десертів та гарного настрою!