Новорічний мусовий торт з ялинками – мокрий бісквіт з шоколадно-вафельними кульками в мусовому кремі

Легкий та смачний мусовий торт в поєднанні з хрусткими вафлями в шоколаді і меленими горіхами стане прекрасним завершенням новорічного застілля. Кавова присипка у вигляді ялинок відмінно підкреслює смак шоколаду і прикрашає верхній шар торта відповідно до свята на Новий рік. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе досить просто приготувати дуже смачний і красивий новорічний мусовий торт з ялинками в домашніх умовах. Простих у приготуванні, легких та вишукано гарних вам десертів в новорічні свята!

Складові:
для бісквіту:

  • 3 великих курячих яйця;
  • 180 грам цукру + ½ ч.ложка ваніліну;
  • 150 грам пшеничного борошна + ½ ч.ложка розпушувача;
  • 50 грам вершкового масла 72,5%.

для шоколадного мусу:

  • 300 мл молока 3,6%;
  • 60 грам цукру;
  • 200 грам білого шоколаду;
  • 15 грам порошкового желатину + 60 мл води;
  • 400 мл вершків 33%;
  • зелений харчовий барвник.

для вафельної прошарку:

  • 100 грам гіркого шоколаду 62% + 50 мл молока;
  • 200 грам меленого мигдалю;
  • 150 грам вафельних кульок;

для прикраси:

  • темний шоколад;
  • розчинна кава;
  • цукрова пудра.

Як приготувати новорічний мусовий торт з ялинками

Як зробити шифоновий бісквіт

  1. Холодні яйця збиваємо з цукром і ваніліном до повного розчинення кристаликів.
  2. Всипаємо просіяне борошно разом з розпушувачем і збиваємо.
  3. Додаємо дуже м’яке вершкове масло та ще раз збиваємо.
  4. Силіконову форму (d=24 см) змащуємо маслом і викладаємо бісквітне тісто.
  5. Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці при 180°С, приблизно, 30 хвилин. Перевіряємо готовність бісквіта на суху паличку.
  6. Виймаємо з духовки та охолоджуємо бісквіт у формі.

Бісквіт для новорічного торта

Повністю остиглі коржі розрізаємо на дві частини.

Бісквіт в розрізі

Шоколадний мус з білого шоколаду

  1. Замочуємо желатин і відставляємо його в сторону для набухання.
  2. Молоко доводимо до кипіння разом з цукром, знімаємо його з вогню і опускаємо в гаряче молоко шоколад – нехай там плавиться. Розплавлений шоколад гарненько перемішуємо в молоці до однорідної маси.
  3. Вводимо у гарячий шоколад набряклий желатин, розчиняємо його там і охолоджуємо всю суміш до прохолодного стану.
  4. Поки шоколадна маса остигає, збиваємо вершки до м’яких піків і акуратно вводимо їх в охолоджену молочно-шоколадну желейну масу.
  5. Додаємо харчовий барвник і перемішуємо.

Мус для новорічного торта

Шоколадно-вафельні кульки

Мелені мигдальні або інші горіхи всипаємо в миску з вафельними кульками. Їх ви можете купити в магазині у відділі, де продають кукурудзяні палички та хлоп’я.

Вафельні кульки з праліне

Подрібленний шоколад заливаємо гарячим молоком і чекаємо поки він розплавиться. Його можна ставити секунд на 6-7 в мікрохвильовку для підігріву, виймати і перемішувати. Так потрібно повторювати поки шоколад і молоко не набудуть однорідну розплавлену текстуру. Заливаємо вафельні кульки з горішками шоколадом та перемішуємо.

Як формувати торт з кульками

Всі складові готові, залишається тільки зібрати наш новорічний торт з яликами.

Надягаємо на перший бісквіт кондитерське кільце. Якщо у вас вийшов бісквіт сухий, обов’язково просочіть його сиропом. Мені не довелося цього робити, бо мій бісквіт вийшов достатньо вологий та дуже пишний.

Викладаємо шарики в шоколаді на першу частину бісквітного коржа рівним шаром та відкладаємо у холод. Нам треба щоб швидко застиг шоколад.

Кульки в шоколаді на бісквіті

Збирати торт будемо догори ногами. Обробну дошку заправляємо харчовою плівкою, встановлюємо на неї кондитерське кільце d=26 см. Викладаємо мус на дно форми, а потім до нього кладемо бісквіт з застиглими вафельними кульками так, щоб кульки опинилися в середині торта, а бісквіт назовні. Трішки притискаємо, щоб кульки повністю увійшли у мус. Ставимо торт застигати в холодильник на 3 години.

Як прикрасити новорічний мусовий торт

Дістаємо застиглий торт і прибираємо кільце. Залишається тільки оформити його у новорічному стилі.

Отже, зверху на мус кладемо новорічні формочки для печива у вигляді ялинок і насипаємо всередину формочок тертий шоколад. Шоколаду не сипте багато, а формочки знімайте акуратно, адже нам треба, щоб у ялинок збереглися чіткі контури.

Прикрашаємо новорічний торт

Коли всі ялинки будуть на своїх місцях, саме час зверху, через дрібне сито, присипаємо торт розчинною кавою, а потім притрусити цукровою пудрою.

Готовий новорічний торт

З другої частини бісквіта можете, зробивши ще одну порцію муссового крему, сформувати ще один новорічний торт. Оформити його можна аналогічно або придумайте будь-що інше на свій розсуд.

Наш красивий, ніжний та смачний мусовий новорічний торт з ялинками готовий і можна його пробувати. Ставимо його на стіл з атрибутами новорічного свята і можна пити чай.

Новорічний муссовий торт з вафельними кульками

На фото видно як гарно, оригінально та святково виглядає розріз торта.

Новорічний муссовий торт з вафельними кульками

Новорічний мусовий торт – відео-рецепти

На завершення пропоную ще переглянути ще і кращі відібрані нами відео-рецепти, які можливо надихнуть на нові ідеї, подарують натхнення і, головне, їх теж можна зробити своїми руками в домашніх умовах і не тільки на Новий рік. Перевірено на авторах відео. 🙂

Отже, дуже цікавий та гарний рецепт новорічного муссового торта під назвою “Шампанське і ягоди” від ютуб-каналу “Dessert Time * Готуємо Десерти Дома”. Підкоряє не тільки склад самого бісквітного торта з мусовим кремом, але і простий та дивовижно вишуканий шоколадний декор.

Не знаю чому так склалось, але мандарини – це один з найважливіших атрибутів в Новий рік. Чомусь у багатьох саме з ним вони асоціюються. Саме тому пропоную до перегляду ще й апельсиновий мусовий торт, де вони є головним інгредієнтом. Відео-рецепт від ютуб-каналу “NС”.

А ще пропоную приготувати цей апельсиновий торт-суфле з вершковим сиром від каналу “Колекція Рецептів”. За смаком він нагадує ніжне морозиво. Такий ефектний цитрусовий торт з м’якого бісквіта, з трьома шарами фруктово-ягідного суфле назавжди підкорить серця гостей, а ефектний апельсиновий десерт не залишиться непоміченим і стане гарним завершенням святкового застілля.

Цей новорічний муссовий торт з велюром від ютуб-каналу “COOLінарная пропаганди” шикарно поєднує у собі фісташковий бісквіт, лимонний, полуничний та шоколадний смаки. Обов’язково спробуйте.

Завершує цю збірку муссових тортів на Новий рік – торт Поліно від каналу “Кондитерська Чорна Кішка Світлани Паніної”.

З Новим роком всіх – смачних десертів та гарного настрою!