Новорічне тістечко Ялинка стане прикрасою святкового столу на Новий Рік. Ще б пак! Адже воно у формі ялинки! Не скажу, що цей десерт готується легко. Проте, результат того вартий. І я сподіваюся, що з моїм покроковим рецептом з фото процес приготування стане для Вас суцільним задоволенням. Мені легше розділити приготування тістечок на два етапи. Спершу я готую вафельні ріжки й капкейки, а вже на наступний день начиняю ріжки вершковим кремом з сиру маскарпоне, збираю та оздоблюю тістечка у формі ялинки.
Інгредієнти: Білок, Ванілін, Вафельні ріжки, Вершки, Вершкове масло, Зелений харчовий барвник, Кондитерський бісер, Лимонний сік, Сир маскарпоне, Сіль, Цукор, Цукрова пудра
Кухня: Російська кухня
Для капкейків нам знадобиться:
- капкейки червоний оксамит
- кольоровий кондитерський бісер для оздоблення ялинок.
Для вершкового крему з маскарпоне, яким ми будемо начиняти вафельні ріжки:
- охолоджені вершки 33% – 450 мл;
- сир маскарпоне 70% – 150 г;
- цукрова пудра – 230 г. Сюди додайте десь грам-півтора ванілі;
- вафельні кульки в кольоровій глазурі.
Для крему, яким ми будемо прикрашати ялинки:
- 100 г білків з дрібкою солі та 1 ч.л. лимонного соку;
- 300 г дрібного цукру із додаванням 3 г ванільного цукру;
- 400 г солодко-вершкового масла (82% жирності);
- зелений харчовий барвник (жиророзчинний).
Зміст
Як зробити новорічне тістечко Ялинка з кремом
Для початку потрібно приготувати і остудити капкейки за рецептом у посиланні вище.
Крем з маскарпоне і вершками для наповнення ріжків
Хочу наголосити, що сир маскарпоне повинен бути кімнатної температури. Його потрібно збити з цукровою пудрою та ваніллю.
В окремій посудині збиваємо вершки до м’якої та пишної маси. Додаємо їх до маскарпоне і збиваємо доки у нас не вийде однорідний крем. Засипаємо частину вафельних кульок. Рештою прикрасимо основу. Заповнюємо кремом покриті шоколадом ріжки.
Начинені вафельні ріжки встановлюємо на капкейки і щільно притискаємо, щоб вони добре зафіксувалися і не розвалювалися.
Заварний білковий крем для прикраси ялинки
Спочатку додаємо до білків сіль та сік лимону і збиваємо, доки не утвориться піна. Продовжуємо збивати білки на водяній бані. Додаємо цукор з ваніллю і збиваємо доки маса не стане блискучою та пишною. Цукор повинен повністю розчинитися. Готовність білків визначається утворенням м’яких пік, як на фото. Дайте білкам охолонути.
Вершкове мало збиваємо доки воно не набуде світлуватого відтінку. Додаємо до білків. У нас має вийти однорідний крем. Додаємо харчовий барвник і ретельно перемішуємо. Наповнюємо кондитерський мішок кремом, обравши насадку «зірочка». Висаджуємо маленькі зірочки на ріжки знизу догори. За потреби (якщо крем стане надто м’яким) остудіть крем у холодильнику протягом 3-х хвилин. Коли крем стане густішим, можете продовжувати.
Покриті кремом вафельні ріжки оздоблюємо кондитерським бісером і кладемо у холодильник.
Новорічне тістечко Ялинка так і хочеться покуштувати!
На наступному фото я хотіла показати тістечко у розрізі. Проте, акуратно розрізати не вийшло, тому що воно надто тендітне.
Але навіть на такому фото видно настільки красиве новорічне тістечко Ялинка всередині. Я переконана, що цей рецепт вдало доповнить Вашу колекцію новорічної випічки.