Ніжний запечений хек з грибами і овочами під пікантним соусом – це розмаїття смаків і ароматів в одній тарілці. Стейки норвезького хека досить великі, тому, страва радує красивою подачею і швидким приготуванням. А якщо у вас буде час і риба буде замаринована в пікантному вершковому соусі на ніч – результат буде вище всіх похвал! Експериментуйте з овочами і спеціями і ви точно знайдете свій улюблений варіант!
Інгредієнти: Вершкове масло, Гриби, Морква, Сметана, Соєвий соус, Спеції, Хек, Цибуля
Інгредієнти:
- сметана – 2 ст.л.;
- норвезький хек – 2 стейки;
- цибуля – 1 шт.;
- спеції – за смаком;
- соєвий соус з імбиром – 1 ст.л.;
- сіль – за смаком;
- вершкове масло – 25 гр;
- гриби – 100 гр;
- рослинна олія – 1 ст.л.;
- суміш перців – щіпка;
- морква – 1/2 шт.
Як приготувати норвезького хека в духовці
Хек – це досить суха риба, яка потребує соковитого і поживного маринаду. Тому, в якості заправки я використала суміш спецій, сметану, соєвий соус і прянощі, які можна обирати за смаком. Перемішайте свою ароматну суміш і дайте настояти п’ять хвилинок.
Замочіть в ароматному соусі стейки норвезького хека і залиште на годину маринуватися.
Крупно подрібнити гриби, моркву і цибулю. Обсмажте на суміші вершкового масла і рослинної олії.
Викладіть овочі в форму для запікання.
На подушку з овочів помістіть замаринований хек і полийте залишками ароматного соусу. Покладіть в духову шафу. Час потрібний для запікання, всього півгодини, при температурі в 180 градусів.
Готову страву викладіть на тарілку разом з овочами. Подавайте з ананасовим або вершковим соусом. Смачного!
Ніжний і соковитий запечений хек з грибами та овочами під вершковим соусом – це смачна і ніжна страва універсальна в подачі. Адже вона знайде своє місце на святковому столі і порадує домашніх на повсякденній вечері. А ще, порадує кожну господиню швидким і досить простим приготуванням.