Норвезький запечений хек з грибами і овочами під пікантним соусом

Норвезький запечений хек з грибами і овочами під пікантним соусом

Ніжний запечений хек з грибами і овочами під пікантним соусом – це розмаїття смаків і ароматів в одній тарілці. Стейки норвезького хека досить великі, тому, страва радує красивою подачею і швидким приготуванням. А якщо у вас буде час і риба буде замаринована в пікантному вершковому соусі на ніч – результат буде вище всіх похвал! Експериментуйте з овочами і спеціями і ви точно знайдете свій улюблений варіант!

Інгредієнти:

Норвезька хек під пікантним соусом з овочами

  • сметана – 2 ст.л.;
  • норвезький хек – 2 стейки;
  • цибуля – 1 шт.;
  • спеції – за смаком;
  • соєвий соус з імбиром – 1 ст.л.;
  • сіль – за смаком;
  • вершкове масло – 25 гр;
  • гриби – 100 гр;
  • рослинна олія – 1 ст.л.;
  • суміш перців – щіпка;
  • морква – 1/2 шт.

Як приготувати норвезького хека в духовці

Хек – це досить суха риба, яка потребує соковитого і поживного маринаду. Тому, в якості заправки я використала суміш спецій, сметану, соєвий соус і прянощі, які можна обирати за смаком. Перемішайте свою ароматну суміш і дайте настояти п’ять хвилинок.

Норвезька хек під пікантним соусом з овочами

Замочіть в ароматному соусі стейки норвезького хека і залиште на годину маринуватися.

Норвезька хек під пікантним соусом з овочами

Крупно подрібнити гриби, моркву і цибулю. Обсмажте на суміші вершкового масла і рослинної олії.

Норвезька хек під пікантним соусом з овочами

Викладіть овочі в форму для запікання.

Норвезька хек під пікантним соусом з овочами

На подушку з овочів помістіть замаринований хек і полийте залишками ароматного соусу. Покладіть в духову шафу. Час потрібний для запікання, всього півгодини, при температурі в 180 градусів.

Норвезька хек під пікантним соусом з овочами

Готову страву викладіть на тарілку разом з овочами. Подавайте з ананасовим або вершковим соусом. Смачного!

Норвезька хек під пікантним соусом з овочами

Ніжний і соковитий запечений хек з грибами та овочами під вершковим соусом – це смачна і ніжна страва універсальна в подачі. Адже вона знайде своє місце на святковому столі і порадує домашніх на повсякденній вечері. А ще, порадує кожну господиню швидким і досить простим приготуванням.