Напередодні масляного тижня хочу поділитися з кулінарками рецептом дуже смачних і ніжних млинців. Готую сьогодні тонкі млинці на вареному згущеному молоці. Ну що, проведемо репетицію перед Масляною? Дотримуйтесь мого покроково оформленого фото-рецепту і пригощайте своїх рідних і гостей із задоволенням.
Інгредієнти: Борошно, Варене згущене молоко, Молоко, Розпушувач, Рослинна олія, Яйце
Нам знадобиться:
- молоко – 300 мл;
- пекарський порошок – 1,5 ч. л .;
- молоко згущене варене – 250 гр;
- рослинна олія – 100 мл;
- яйця – 4 шт .;
- борошно-250 гр.
Як спекти млинці зі згущеним молоком
Для початку, яйця і варене згущене молоко кладемо в чашу блендера і збиваємо до однорідної маси на малій швидкості.
Додаємо рослинне масло, молоко і продовжуємо збивати.
Поки збиваються інгредієнти для млинців, ми можемо просіяти через сито борошно і, потім, борошно змішуємо з розпушувачем.
Починаємо малими порціями додавати в тісто суміш борошна і розпушувача.
У підсумку, у нас повинно вийти ось таке тісто, що за кольором нагадує топлене молоко, а по консистенції рідке, як для тоненьких млинчиків.
Перед випічкою першого млинця розпечену сковороду змащуємо тонким шаром рослинної олії за допомогою розрізаної навпіл цибулини, як на фото.
Наливаємо тісто на сковорідку і випікаємо млинці на великому вогні до утворення на його поверхні дірочок, приблизно, півтори – дві хвилини.
Піддіваємо краєчок млинця вилочкою, перевертаємо його і випікаємо з іншого боку, теж, дві хвилинки.
Готові млинці на вареному згущеному молоці складаємо акуратною стопкою на блюдо.
Ось такі гарні, рум’яні і ніжні у нас вийшли тонкі млинці на згущеному молоці.
Подавати до столу їх можна з різними смачними добавками, а їдці нехай вибирають самі, що їм більше подобається.
Я презентувала домочадцям млинці зі сметаною і вареним згущеним молоком, що залишилося після приготування млинцевого тесту.
Без зайвих перебільшень хочу сказати, що смачні млинці на вареному згущеному молоці, величезна стопка !!!, «магічним» чином зникла з тарілки менш ніж за десять хвилин. ?