Ніжний, повітряний смак і неперевершений аромат слойок, що мають східний відгомін – це ідеальні ласощі для всіх членів сім’ї. Дріжджове листкове тісто, мед і кокосова стружка – дуже вдале та гармонійне поєднання. Смачний рецепт з покроковими фотографіями допоможе легко та просто спекти слойки з готового листкового тіста.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Кокосова стружка, Листкове дріжджове тісто, Мед, Рослинна олія
Складники:
- 225 грамів листкового дріжджового тіста;
- 2 ст. л. меду;
- 30 грамів кокосової стружки;
- трохи пшеничної муки в/ґ (щоб підсипати робочу поверхню);
- декілька крапель рослинної олії (щоб змащувати форму).
Як приготувати слойки з готового листкового тіста
Насамперед, тісто треба вийняти з упакування та розморозити при кімнатній температурі, якщо воно з морозилки.
Потім, готове листкове дріжджове тісто потрібно розрізати, з допомогою фігурного ножа на прямокутнички (як на фото).
Після цього, майбутні слойки потрібно залишити в теплому місці, щоб вони трохи підійшли. Кожне печиво варто проколоти зубочисткою (4-5 проколів вистачить), інакше випічка після випікання буде дещо деформованою.
Деко необхідно застелити пергаментом, змащеним рослинною олією, щоб випічка не прилипла (вистачить декілька крапель). Потім, на ньому слід розмістити прямокутники. До речі, можна й відразу викладати слойки на форму та вже потім залишати “рости”.
Духовку потрібно розігріти до 175 °C та відправити в неї випічку на 15 хвилин. Час приготування залежить від духовки та розміру слойок. Про готовність свідчитиме їх злегка золотистий відтінок і збільшення у два рази.
Після цього, можна зайнятися приготуванням меду рідкої консистенції та кокосової стружки. Якщо мед зацукрований, його потрібно відправити в мікрохвильовку на 20 секунд. Цього часу вистачить, для того щоб він став необхідної консистенції.
Слойки варто розмістити на красивій тарілці.
Полити їх медом і посипати кокосовою стружкою.
Ароматна випічка ідеально смакує з теплими напоями, що зігрівають, коли холодно.
Готуючи за цим рецептом, вдасться отримати смачне задоволення, витративши при цьому, зовсім мало часу.