Якщо є невеликий шматок м’яса, декілька стиглих томатів і шматочок твердого сиру, можна приготувати дуже смачну та ситну запечену в духовці страву.
Інгредієнти: М'ясо, Майонез, Перець чорний мелений, Сир твердий, Сіль, Соняшникова олія, Томати
Неабияк зручно користуватися докладним покроковим фото-рецептом. Тому всі поради слід занотувати й мати на озброєнні чудового помічника, який допоможе приготувати в духовці смачне, ніжне та соковите запечене м’ясо з помідором і сиром.
Складники:
- 600 грамів м’яса;
- 300 грамів томатів;
- 30 грамів майонезу;
- 180 грамів твердого сиру;
- 1 ч. л. солі;
- 100 грамів рослинної олії;
- 1 ч. л. чорного меленого перцю.
Для приготування цієї страви краще використовувати нежирну свинину, або задню частину ніжної телятини.
Твердий сир повинен відмінно плавитись.
Як запекти м’ясо в духовці з помідорами та сиром
Спершу, необхідно акуратно нарізати м’ясо, як на відбивні або стейки.
Потім, отримані шматки потрібно посолити, поперчити та обсмажити на добряче розігрітій сковорідці на рослинній олії на максимальному вогні (2-3 хвилини з кожного боку).
Помідори слід помити та нарізати на тонкі кружечки, намагаючись не сильно тиснути ножем, щоб не втратити багато соку.
Сир треба нарізати на пластини, які повинні накрити всю поверхню м’яса.
Обсмажені м’ясні шматки треба розмістити на деку, застеленому фольгою, та тонко покрити їх кулінарним пензликом шаром майонезу.
Після цього, на кожен шматок м’яса потрібно поставити по одному помідорному кружечку.
Зверху на томат необхідно поставити пластинку сиру. Пекти м’ясо з помідором і сиром у духовці потрібно протягом 30 хвилин при маленькій температурі.
Готове запечене м’ясо має апетитний вигляд. Під час запікання томатний та м’ясний сік смачно перемішуються. Така рідина – це чудова підлива до м’яса.
На фото добре видно, що м’ясо запечене з томатами та сиром добре приготувалося та має багато соку.
М’ясо з помідором і сиром, приготоване в духовці, добре смакує не лише гарячим, а й на наступний день, коли вже охолоне.
Таке м’ясо ідеально підходить для бутербродів, а загорнувши його в лаваш і додавши нарізки капусти та огірків, можна отримати смачну домашню шаурму.