Ніжне та соковите м’ясо в духовці з помідором і сиром

Якщо є невеликий шматок м’яса, декілька стиглих томатів і шматочок твердого сиру, можна приготувати дуже смачну та ситну запечену в духовці страву.

Неабияк зручно користуватися докладним покроковим фото-рецептом. Тому всі поради слід занотувати й мати на озброєнні чудового помічника, який допоможе приготувати в духовці смачне, ніжне та соковите запечене м’ясо з помідором і сиром.

Складники:

М'ясо з помідорами і сиром в духовці

  • 600 грамів м’яса;
  • 300 грамів томатів;
  • 30 грамів майонезу;
  • 180 грамів твердого сиру;
  • 1 ч. л. солі;
  • 100 грамів рослинної олії;
  • 1 ч. л. чорного меленого перцю.

Для приготування цієї страви краще використовувати нежирну свинину, або задню частину ніжної телятини.

Твердий сир повинен відмінно плавитись.

Як запекти м’ясо в духовці з помідорами та сиром

Спершу, необхідно акуратно нарізати м’ясо, як на відбивні або стейки.

М'ясо з помідорами і сиром в духовці

Потім, отримані шматки потрібно посолити, поперчити та обсмажити на добряче розігрітій сковорідці на рослинній олії на максимальному вогні (2-3 хвилини з кожного боку).

М'ясо з помідорами і сиром в духовці

Помідори слід помити та нарізати на тонкі кружечки, намагаючись не сильно тиснути ножем, щоб не втратити багато соку.

М'ясо з помідорами і сиром в духовці

Сир треба нарізати на пластини, які повинні накрити всю поверхню м’яса.

М'ясо в духовці з помідором і сиром

Обсмажені м’ясні шматки треба розмістити на деку, застеленому фольгою, та тонко покрити їх кулінарним пензликом шаром майонезу.

М'ясо з помідорами і сиром в духовці

Після цього, на кожен шматок м’яса потрібно поставити по одному помідорному кружечку.

М'ясо в духовці з помідором і сиром

Зверху на томат необхідно поставити пластинку сиру. Пекти м’ясо з помідором і сиром у духовці потрібно протягом 30 хвилин при маленькій температурі.

М'ясо в духовці з помідором і сиром

Готове запечене м’ясо має апетитний вигляд. Під час запікання томатний та м’ясний сік смачно перемішуються. Така рідина – це чудова підлива до м’яса.

М'ясо в духовці з помідором і сиром

На фото добре видно, що м’ясо запечене з томатами та сиром добре приготувалося та має багато соку.

М'ясо в духовці з помідором і сиром

М’ясо з помідором і сиром, приготоване в духовці, добре смакує не лише гарячим, а й на наступний день, коли вже охолоне.

М'ясо в духовці з помідором і сиром

Таке м’ясо ідеально підходить для бутербродів, а загорнувши його в лаваш і додавши нарізки капусти та огірків, можна отримати смачну домашню шаурму.