Вчені вважають, що індиче м’ясо займає лідерські позиції за вмістом корисних для людини речовин. Її філе найдієтичніше. Воно трохи сухувате, тому потрібно вміти його правильно готувати. Дбайливі господині обов’язково повинні ознайомитися з рецептом дуже смачного та ніжного філе індички запеченого в духовці в беконі. Покрокові фото та докладний опис ілюструють кожен етап приготування смачного м’яса.
Інгредієнти: Бекон, Індичка, Лимонний сік, Сіль, Спеції
Складники:
- 700 грамів індичого філе;
- 350 грамів бекону чи сала;
- 1 ч. л. солі;
- 1 ч. л. приправи для м’яса;
- половинка лимону.
Перед приготуванням важливо знати, що:
- Для цієї страви може підійти не лише індиче, але й куряче філе.
- Не обов’язково використовувати лише бекон, зі звичайним салом, без м’ясного прошарку, також буде смачно.
- Перед нарізкою, сало бажано помістити на деякий час в морозилку.
- Приправу для м’яса можна взяти будь-яку, підійде, навіть, звичайна суміш перців.
Як смачно приготувати філе індички в духовці
Спочатку, індиче філе варто помити й залишити обсохнути на паперовому рушниці.
Потім, потрібно нарізати м’ясо по довжині волокон на тонкі довгі брусочки (розмір добре видно на фото).
Нарізане філе слід посолити, посипати ароматними травами та залишити маринуватися на 10 хвилин.
Потім, м’ясо необхідно скропити соком половинки лимону, перемішати все та залишити ще на 10 хвилин.
За цей час, варто зайнятися підготовкою бекону чи сала. Обраний продукт слід нарізати на тонкі пластинки.
Потім, трохи відбити їх кухонним молотком.
Після цього, треба взяти шматок індичого філе та загорнути його в бекон чи сало. У результаті мають вийти симпатичні невеликі рулетики.
Філе індички в беконі необхідно розмістити на форму для запікання, застелену фольгою. Між м’ясними рулетиками потрібно залишати трохи місця.
Деко з м’ясом потрібно відправити в розігріту до середньої температури духовку на 30 хвилин.
Готове м’ясо має дуже апетитний вигляд. Підсмажене сало стає тоненьким і хрустким, а філе індички набуває злегка золотистого відтінку, та, завдячуючи салу, стає більш соковитим, жирним, ніжним і м’яким.
Індиче філе в беконі потрібно перемістити на тарілку та презентувати страву на власний смак.
До індичого м’яса можна подати відварену картоплю та мариновані огірки.
Приємно, коли вдається самостійно приготувати подібну смакоту.