Ніжна куряча печінка з картоплею в мультиварці

Застосування в кулінарній практиці субпродуктів дозволяє значно урізноманітнити щоденне меню. У цій статті варто ознайомитися з покроковим приготуванням картоплі з курячою печінкою в мультиварці. Страва виходить дуже ніжною та смачною. Тому неодмінно слід спробувати зробити її власноруч.

Як приготувати картоплю з курячою печінкою в мультиварці

Дуже добре, якщо мультиварка має високу потужністю (900 Вт, наприклад).

Для початку, слід почистити та старанно помити 800 грамів картоплі.

чистимо картоплю

Нарізати овоч на великі кубики.

ріжемо картоплю

Цибулю можна нарізати на півкільця або кільця. Якщо цибулина великого розміру, то вистачить лише її половини.

ріжемо цибулю

Моркву середнього розміру необхідно натерти на тертці з великими отворами.

трьом морква

Курячої печінки знадобиться пів кілограма. Формою вона нагадує крила метелика, тому різати її не треба, варто лише розірвати навпіл. Таким чином, вийде отримати шматки курячої печінки великого розміру.

моєму печінку

Мультиварку потрібно ввімкнути на режим “Смаження” і пасерувати цибулю до напівпрозорого відтінку.

обсмажуємо цибулю

Додавши до цибулі печінку, обсмажувати все разом слід 5 хвилин. Якщо потужність мультиварки не досить висока, то знадобиться трохи більше часу. Головне, щоб із печінки перестала виділятися кров.

додаємо печінку

обсмажуємо печінку

На печінку з цибулею потрібно викласти картоплю. Перемішувати не треба.

додаємо картоплю

Зверху слід викласти моркву та вкинути лавровий лист.

Додаємо моркву і лавр

Потім, необхідно підготувати заправку з 1 столової ложки томатного соусу, 1 столової ложки майонезу та пів чайної ложки солі.

Сіль, соус, майонез

Додавши до них 100 грамів молока та 100 грамів води, все слід старанно перемішати, з допомогою вінчика.

заливка

Отриманим соусом потрібно залити печінку та овочі. Закривши кришку мультиварки, потрібно встановити режим “Випічка” та встановити час 50 хвилин.

заливаємо соусом

Коли пройде зазначений період, кришку варто відкрити та перемішати страву.

готова картопля

Картопля з печінкою готова до подачі на стіл, їсти страву потрібно гарячою.

Картопля з печінкою

Готувати смачну другу страву в мультиварці дуже легко. Перечитавши цей покроковий рецепт із фото, не мало б виникнути питань, як пригостити рідних картоплею з ніжною курячою печінкою.