Щоб приготувати дуже дуже смачний німецький карамельний торт Молочна Дівчинка (оригінальна назва – Milchmädchen) в домашніх умовах, рекомендую поділити його приготувань на кілька етапів. Я готую його покроково. Бісквітні коржі, мастику, ганаш і вершково-карамельний крем – в перший день. Другий день повністю приділяю збірці і оформленню десерта. Домашній бісквітний торт виходить з різними смаками, які цілком гармонійно поєднуються між собою. А в цілому, на столі з’являється справжній святковий десерт, який підійде до будь-якого свята. Цього разу свій фруктово-бісквітний торт я оформила як подарунок на день народження. Мій перевірений покроково оформлений рецепт з фото допоможе і вам зробити німецький торт Молочна Дівчинка для своїх рідних. Як то кажуть – дорогу здолає той, хто йде! ?
Інгредієнти: Вершковий карамельний крем, Ганаш, Ківі, Консервований ананас, Консервований персик, Коржі для торта, Мастика, Фрукти, Харчовий барвник
Нам знадобиться:
- 1 порція карамельний крем з маскарпоне та вершками;
- харчові барвники (у мене бузковий і зелений);
- 1 порція коржів для торта Молочна Дівчинка;
- 1 порція ганаша з темного шоколаду;
- 1 порція кондитерської мастики коричневого кольору;
- 6 штук ківі;
- 120 грам консервованих персиків;
- 120 грам консервованих ананасів;
- 25 грам горілки.
Зміст
Як приготувати торт Молочна дівчинка в домашніх умовах
Для початку, підготуємо всі фрукти. Почистимо і наріжемо їх на шматочки. Складемо їх в окремому посуді. Частину крему потрібно відкласти, він нам знадобиться для прикраси торта.
Беремо повністю остиглі коржі, промазуємо їх карамельним кремом, зверху викладаємо шар ананасів і ківі. Кладемо другий корж, промазуємо його кремом і на нього викладаємо шматочки персика і ківі.
Продовжуємо так чергувати шари і збирати торт поки коржі не закінчаться. Верхній шар торта покривати кремом не треба.
Кладемо на торт кухонну дошку і прибираємо на 4 години в холодильник.
За цей час торт добре просочиться, буде тримати форму і його можна продовжити оформляти далі. Я свій торт трохи обрізала, надавши йому форму трапеції. Це потрібно для того, щоб оформити торт у формі кошики. Якщо вам це ні до чого, то цей етап можете пропустити.
Покриваємо торт ганашем в два етапи і даємо йому застигнути в холоді.
Як прикрасити торт мастикою у вигляді кошика
Мастику треба розкачати та нанести на торт. Вона має повністю обтягнути весь торт. Залишки мастики по низу акуратно обрізаємо.
Робимо невеликі круглі смужки з мастики і наносимо їх на бічну сторону торта. Місце нанесення джгутиків треба змащувати горілкою, щоб вони добре приклеювалися, а кінчики трохи загинати на верх, як показано на фото.
Щоби розмістити їх рівномірно, робимо просто. Спочатку дві смужки кладемо одну навпроти другої, закріпивши їх зверху і по низу торта. Таким чином, ми, як би, ділимо торт на дві половинки. Потім, аналогічно наносимо смужки з правого і з лівого боків. Потім, продовжуємо закріпляти смужки, кожний раз ділячи простір на рівні частини.
Частину, мастики що залишилася, розкачуємо в формі довгого джгута, нарізаємо його на шматочки і наносимо на бічну поверхню торта в шаховому порядку. Так вийде плетіння як у кошиків. Не забуваємо, що треба приклеювати кожну смужку за допомогою горілки.
Потім, скручуємо два джгута між собою і приклеюємо по дну і верху кошики. Після цього, залишаємо торт на столі. Нам потрібно щоб він підсушився.
Як оформити торт квітами та листочками з крему
Карамельний крем з маскарпоне та вершкми, який ми відкладали, змішуємо з бузковим і зеленим харчовими барвниками. Наносимо бузкові квіти через кондитерський мішок з насадкою «відкрита зірка», а потім, наносимо зелені листочки.
Дуже красивий і смачний фруктово-бісквітний торт з кремом з маскарпоне додатково можна прикрасити написом, який відповідає тематиці торжества. У мене це торт на День Народження.
А ось і він – довгоочікуваний шматочок святкового десерту! ?
Не лінуйтеся, печіть вміло, правильно та з любов’ю для своїх рідних! Вони віддячать вам тим самим. 🙂 Смачного!