Овочевим вінегретом, кулінарним шедевром радянських часів, уже нікого не здивуєш. Але господині й до нині вписують цей салат у список меню, навіть, святкового. Вінегрет дуже “економна” страва. В цьому рецепті пропонується додати до основних компонентів оселедець, тому й салат названо “незвичайним”. Класичний склад овочів теж має оригінальну варіацію: капуста, квасоля та огірки не використовуються. Покроковий фоторецепт із детальним описом кожного з етапів приготування неодмінно допоможе кулінаркам.
Інгредієнти: Буряк, Картопля, Морква, Олія рослинна, Оселедець, Сіль, Спеції, Цибуля зелена, Цибуля ріпчаста
Складники:
- 1-2 буряки;
- 1 морквина;
- 2 картоплини;
- 1 цибулина;
- 4-5 зеленої цибулі;
- 1 малосольний оселедець (філе);
- сіль і спеції (за бажанням);
- рослинна олія (для заправки).
Як готувати вінегрет з оселедцем та овочами
Насамперед, необхідно підготувати всі компоненти салату. Овочі для вінегрету (буряк, картоплю та моркву), звичайно ж, потрібно завчасно відварити, а потім дочекатися, щоб вони остигнули. Дуже зручно, коли овочі зварені звечора, наступного дня з ними можна відразу ж працювати. Приготування вінегрету треба розпочати з нарізки рибного філе кубиками, якщо, звичайно ж, воно вже без кісточок та шкірки (інакше, спочатку слід обов’язково їх видалити).
Очищену картоплю потрібно подрібнити на кубики, пропорційні рибним шматкам.
Так само слід нарізати морквину.
Буряк для вінегрету теж треба подрібнити як моркву та картоплю, а ріпчасту цибулю, як на засмажку.
До всіх складників слід додати нарізану зелень цибулі. Потім, вінегрет необхідно посолити, приправити спеціями на власний смак, заправити будь-якою рослинною олією та перемішати все.
Перед подачею на стіл апетитний, смачний вінегрет з оселедцем, потрібно прикрасити зеленню.
Незвичайний, але простий в приготуванні салат з овочами та оселедцем мав би припасти до душі багатьом, варто лише спробувати приготувати його.