Незвичайний салат-закуска з кабачків з горіхами і часником

Цей оригінальний салат (також його можна назвати незвичайною закускою) з молодих кабачків за рецептом, що я сьогодні пропоную, урізноманітнить Вашу щоденну їжу. А якщо подати його до святкового столу, то він неодмінно приверне увагу гостей своїм складом та пікантним смаком. Адже я у салаті поєднала обсмажені кабачки з часником та горіхами, смак вийшов незвичний. Та мої домашні, спробувавши його, одразу почали накладати нові порції. Рецепт закуски простий, а покроково зроблені фото допоможуть Вам приготувати дуже швидко.

Продукти для приготування закуски:

  • кабачки – 2 шт.,
  • чорний перець – за смаком,
  • петрушка – 1 пучок,
  • часник – 3 зубки,
  • волоські горіхи – 0,5 склянки,
  • цукор – 1 чайна ложка,
  • соєвий соус – 3 столові ложки,
  • рослинна олія.

Як зробити салат з кабачків, горіхів і часнику

Вимиті кабачки нарізаємо соломкою невеликого розміру, як мізинець. Розігріваємо у сковороді рослинну олію та викладаємо кабачки.

Закуска з кабачків з горіхами і часником

Обсмажуємо з усіх боків до появи золотавої скориночки.

Салат з кабачків з горіхами і часником

Далі перекладаємо смажені кабачки на решітку або на паперовий рушник, щоб стекла зайва олія.

Приступаємо до приготування соусу з часнику та горіхів. За допомогою качалки розчавлюємо горіхи.

Смачні кабачки з горіхами і часником

Петрушку ретельно миємо та дрібно шаткуємо. Зубчики часнику пропускаємо через прес. Все перемішуємо, вливаємо соєвий соус, додаємо цукор та чорний мелений перець.

Салат з кабачків з горіхами і часником

Якщо подрібнити всі компоненти у блендері, то соус приготується миттєво.

Тепер викладаємо обсмажені шматочки кабачків гіркою на блюдо, гарненько поливаємо часниково-горіховим соусом та відставляємо на деякий час для просочення кабачків соусом.

Салат з кабачків з горіхами і часником

Ароматні та пікантні смажені кабачки з горіхами і часником приготувати, як бачите, швидко та легко, а з’їдаються вони ще швидше. Ваші гості неодмінно зацікавляться незвичним смаком закуски та, напевно, попросять рецепт.