Цей оригінальний салат (також його можна назвати незвичайною закускою) з молодих кабачків за рецептом, що я сьогодні пропоную, урізноманітнить Вашу щоденну їжу. А якщо подати його до святкового столу, то він неодмінно приверне увагу гостей своїм складом та пікантним смаком. Адже я у салаті поєднала обсмажені кабачки з часником та горіхами, смак вийшов незвичний. Та мої домашні, спробувавши його, одразу почали накладати нові порції. Рецепт закуски простий, а покроково зроблені фото допоможуть Вам приготувати дуже швидко.
Інгредієнти: Волоський горіх, Зелень петрушки, Кабачки, Перець чорний мелений, Рослинна олія, Соєвий соус, Цукор, Часник
Продукти для приготування закуски:
- кабачки – 2 шт.,
- чорний перець – за смаком,
- петрушка – 1 пучок,
- часник – 3 зубки,
- волоські горіхи – 0,5 склянки,
- цукор – 1 чайна ложка,
- соєвий соус – 3 столові ложки,
- рослинна олія.
Як зробити салат з кабачків, горіхів і часнику
Вимиті кабачки нарізаємо соломкою невеликого розміру, як мізинець. Розігріваємо у сковороді рослинну олію та викладаємо кабачки.
Обсмажуємо з усіх боків до появи золотавої скориночки.
Далі перекладаємо смажені кабачки на решітку або на паперовий рушник, щоб стекла зайва олія.
Приступаємо до приготування соусу з часнику та горіхів. За допомогою качалки розчавлюємо горіхи.
Петрушку ретельно миємо та дрібно шаткуємо. Зубчики часнику пропускаємо через прес. Все перемішуємо, вливаємо соєвий соус, додаємо цукор та чорний мелений перець.
Якщо подрібнити всі компоненти у блендері, то соус приготується миттєво.
Тепер викладаємо обсмажені шматочки кабачків гіркою на блюдо, гарненько поливаємо часниково-горіховим соусом та відставляємо на деякий час для просочення кабачків соусом.
Ароматні та пікантні смажені кабачки з горіхами і часником приготувати, як бачите, швидко та легко, а з’їдаються вони ще швидше. Ваші гості неодмінно зацікавляться незвичним смаком закуски та, напевно, попросять рецепт.