Якщо Вам набридло просто банально смажити яєчню на сніданок, а готувати якісь вишукані страви елементарно не вистачає часу, хочу порадити рецепт незвичного гарячого бутерброда, який задовольнить апетит Ваших рідних та принесе неабияке естетичне задоволення. Рецепт оригінальної яєчні, не просто посмаженої на сковороді, а в булочці або батоні, дуже простий, витрати часу та коштів мінімальні. Доповнюю рецепт приготування яєчні в батоні покроково відзнятими фото для більшої наочності.
Інгредієнти: Батон, Вершкове масло, Зелена цибуля, Зелень, Сир, Сіль, Часник, Яйце
Отже, нам потрібно мати:
- батон або булочку;
- 2 яйця (або скільки у Вас буде їдців);
- часник;
- олія.
Як зробити незвичайну яєчню в булочці або батоні
Гострим ножем постарайтеся рівно відрізати від батона дві скибки товщиною 1,5-2 см. Щоб полегшити процес (якщо батон свіжий), покладіть хліб догори дном та відрізайте. При такій нарізці кірка не відділиться від м’якоті, і скибочки вийдуть рівними. З круглою булочкою простіше: її просто розрізати на дві половинки. Я сьогодні на сніданок буду смажити яєчню в шматках батона, але з булочкою всі процеси такі ж самі.
Щоб вирізати зі скибок середину, поставте ніж під гострим кутом до краю хліба та акуратно, щоб не пошкодити дно, виріжте середину.
Розігрійте на сковороді трохи масла та викладіть на неї скибки батона доверху дном, як на фото.
Обсмажені з однієї сторони грінки покладіть на тарілку. Вогонь не вимикайте, накрийте сковороду кришкою, щоб утворилася міні-духовка. Грінки по обсмаженим краям натріть очищеним зубчиком часнику і викладіть на сковорідку необсмаженою стороною.
Одразу ж обережно розбийте та влийте яйця у поглиблення батона, посоліть за смаком і накрийте сковорідку кришкою.
Як тільки білок яєць затвердіє, перекладіть бутерброди на тарілку.
Далі прикрасьте незвичайну яєчню в батоні дрібно порубаною зеленою цибулькою, гілочкою петрушки та подавайте на сніданок.
Взявши за основу мій рецепт, Ви можете зробити начинку різноманітною, використовуючи різні компоненти. До яйця у батоні можна додати шматочки помідор чи маринованих грибів, або посипати натертим сиром, або накрити шматочком ковбаси.