Несолодкі профітролі з начинкою із курки та сиром

Закусочні профітролі з несолодкою начинкою – це можливість по-новому глянути на заварне тісто. Нейтральний смак заварної булочки стане ідеальною основою для холодних закусок.
Кулінари усіх країн світу, на диво, мають єдиний підхід до приготування заварного тіста для профітролів. Тому, щоб його зробити, можна скористатися рецептом тіста для тістечок із заварним кремом. Отож, в цій статті не варто описувати деталі його приготування, а слід зупинитися на тому, як робити несолодку начинку з курки та сиру. Покрокові фото допоможуть із легкістю орієнтуватися у кожному з процесів.

Складники:

Закусочні профитроли з несолодкої начинкою

  • 150 грамів курячого філе;
  • 200 грамів сиру;
  • 1 огірок;
  • 1 помідор;
  • 50 грамів корнішонів;
  • зелень цибулі;
  • спеції для курки;
  • зелень кропу.

Як зробити профітролі з начинкою із курки та сиру

Під час того, як печеться тісто, (а це 40 хвилин) слід зайнятися приготуванням несолодкої начинки.

Закусочні профитроли з несолодкої начинкою

Курку необхідно нарізати на шматки довільної форми та добряче обваляти в паприці, куркумі, чорному меленому перці та солі. Для отримання більш насиченого смаку, можна замаринувати її в соєвому соусі.

Закусочні профитроли з несолодкої начинкою

Після цього, м’ясо потрібно обсмажити на соняшниковій олії, розігрітій до максимальної температури, для того щоб зберегти достатню кількість соку всередині шматочків.

Несолодкі профитроли з начинкою з курки і сирного сиру

Корнішони, огірок, цибулю, зелень і помідор (без серцевинки) потрібно нарізати дрібним кубиком. Начинка не повинна мати надто рідку консистенцію.

Несолодкі профитроли з начинкою з курки і сирного сиру

Готову курку слід дрібно нарізати.

В окремій посудині необхідно з’єднати сир, овочі, курку та корнішони. Через те, що м’ясо має насичений гострий смак спецій, додавати ще перцю в начинку не варто. Сіль також можна не використовувати, достатньо тієї, що віддадуть корнішони. Тут все залежить від смаку.

Несолодкі профитроли з начинкою з курки і сирного сиру

Готові профітролі слід розрізати горизонтально, не до кінця (вони повинні нагадувати книжечку). З допомогою десертної ложки їх потрібно начинити.

Несолодкі профитроли з начинкою з курки і сирного сиру

Накривши профітролі “кришечкою”, смачну й оригінальну закуску можна подавати до столу.

Несолодкі профитроли з начинкою з курки і сирного сиру

Щоб начинка була повітряною й однорідною, її можна перебити в блендері або пропустити через м’ясорубку 2 рази. Якщо такий паштет залишиться, то він деякий час може зберігатися в холодильнику.