Закусочні профітролі з несолодкою начинкою – це можливість по-новому глянути на заварне тісто. Нейтральний смак заварної булочки стане ідеальною основою для холодних закусок.
Кулінари усіх країн світу, на диво, мають єдиний підхід до приготування заварного тіста для профітролів. Тому, щоб його зробити, можна скористатися рецептом тіста для тістечок із заварним кремом. Отож, в цій статті не варто описувати деталі його приготування, а слід зупинитися на тому, як робити несолодку начинку з курки та сиру. Покрокові фото допоможуть із легкістю орієнтуватися у кожному з процесів.
Інгредієнти: Зелена цибуля, Зелень кропу, Корнішони, Куряче філе, Огірок, Паприка, Помідор, Сир
Складники:
- 150 грамів курячого філе;
- 200 грамів сиру;
- 1 огірок;
- 1 помідор;
- 50 грамів корнішонів;
- зелень цибулі;
- спеції для курки;
- зелень кропу.
Як зробити профітролі з начинкою із курки та сиру
Під час того, як печеться тісто, (а це 40 хвилин) слід зайнятися приготуванням несолодкої начинки.
Курку необхідно нарізати на шматки довільної форми та добряче обваляти в паприці, куркумі, чорному меленому перці та солі. Для отримання більш насиченого смаку, можна замаринувати її в соєвому соусі.
Після цього, м’ясо потрібно обсмажити на соняшниковій олії, розігрітій до максимальної температури, для того щоб зберегти достатню кількість соку всередині шматочків.
Корнішони, огірок, цибулю, зелень і помідор (без серцевинки) потрібно нарізати дрібним кубиком. Начинка не повинна мати надто рідку консистенцію.
Готову курку слід дрібно нарізати.
В окремій посудині необхідно з’єднати сир, овочі, курку та корнішони. Через те, що м’ясо має насичений гострий смак спецій, додавати ще перцю в начинку не варто. Сіль також можна не використовувати, достатньо тієї, що віддадуть корнішони. Тут все залежить від смаку.
Готові профітролі слід розрізати горизонтально, не до кінця (вони повинні нагадувати книжечку). З допомогою десертної ложки їх потрібно начинити.
Накривши профітролі “кришечкою”, смачну й оригінальну закуску можна подавати до столу.
Щоб начинка була повітряною й однорідною, її можна перебити в блендері або пропустити через м’ясорубку 2 рази. Якщо такий паштет залишиться, то він деякий час може зберігатися в холодильнику.