Сьогодні в нашому меню не зовсім традиційні закусочні кисломолочні оладки з додаванням зеленого горошку. Щоб вони були пишні, тісто потрібно замісити на кислому молоці. Ще одна фішка рецепта – додаємо у тісто ще і маринад з консервованого горошку. Солодкуватий присмак маринаду в поєднанні з ніжною солодкістю молодого горошку мозкових сортів надають пікантності випічці та дозволяють обійтися без цукру в тісті. Приготувати ці ситні та смачні оладки з зеленим горошком на кислому молоці вам допоможе мій покроково оформлений рецепт з фото.
Інгредієнти: Борошно, Зелений горошок, Кисле молоко, Маринад, Рослинна олія, Сіль, Сода, Яйце
Складові:
- 250 мл кефіру;
- 250 гр зеленого горошку;
- 150 мл маринаду з консервованого горошку;
- 1 яйце;
- 0,5 ч.л. солі;
- 0,5 ч.л. соди;
- 250 гр. борошна;
- рослинна олія.
Зміст
Як приготувати оладки з консервованим горошком
В глибоку миску розбиваємо куряче яйце, присолюємо його. Вінчиком чи виделкою ретельно збиваємо.
Додаємо в миску порцію маринаду та кисле молоко. Продовжуємо збивати вінчиком до утворення однорідної маси.
На цьому етапі вводимо в тісто соду. Якщо у вас кефір не досить кислий, можна попередньо погасити соду. Це зробить готові оладки більш пишними.
Крізь сито невеликими порціями підсипаємо в тісто борошно та постійно перемішуємо масу.
В результаті, отримуємо середньої густоти тісто. Бажано залишити його хвилин на п’ятнадцять, щоб воно «відпочило».
Після цього можна додавати в тісто останній, головний компонент – зелений горошок. Робимо це невеликими порціями при постійному перемішуванні.
Тепер, маса стала достатньо густою, отже можна приступати до смаження наших оладок.
На гарячу сковороду з соняшниковою олією викладаємо ложкою тісто. При цьому, залишаємо достатньо міста між оладками, щоб вони не зчепились при випіканні, адже, в процесі смаження тісто буде збільшуватися в об’ємі.
Смажимо оладки на середньому вогні з обох боків, поки не з’явиться апетитна золота скоринка.
Залишки олії після смаження можна видалити за допомогою паперового рушника.
На наступному фото представлені кисломолочні несолодкі оладки з консервованим горошком в розломі, щоб ви могли оцінити їх пишну та пористу структуру з ціленькими горошинками.
Одразу подавайте страву до столу, поки випічка ще гаряча.
Такі незвичайні горохові оладки на кислому молоці при подачі можна доповнити сметаною, кетчупом чи будь-яким іншим соусом за смаком.
Закусочні оладки з зеленого горошку – відео-рецепти
Запропоновану у відео страву просто неможливо не приготувати в домашніх умовах. Більше не коментую – наскільки все просто та смачно дивіться в відео.
Наступний відео-рецепт теж допоможе приготувати смарагдові чи тозелені оладки із зеленого горошку, але, як завжди, у рецептах приготування є відмінності.
Незвичний та інтригуючий смак цих горохових оладок досягається завдяки поєднанню вже звичних для цієї випічки складових з мятою. Як це можливо? Просто дивіться відео-рецепт.