Несолодкі дріжджові булочки з сиром і часником – це проста і смачна домашня випічка на будь-який випадок. Спечені в духовці булочки-рулетики або булочки-троянди чи то равлики – називайте як хочете – красиві, ароматні і дуже смачні. Такі дріжджові завиванці з начинкою з сиру, часнику і цибулі, відрізняються швидким приготуванням, красивою подачею і чудово поєднуються не тільки з першими стравами. Ці часникові булочки з цибулею і сиром можна подати до святкового застілля, вечері чи обіднього столу. Урізноманітнити смак такої дріжджової випічки можна різними видами сиру у начинці. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе створити дріжджові булочки з часником, сиром і зеленою цибулею за класичним рецептом і дасть простір для фантазії кулінара.
Інгредієнти: Вершкове масло, Зелень кропу, Олія рослинна, Сир плавлений м'який, Тісто дріжджове, Цибуля зелена, Цибуля ріпчаста, Часник
Складові випічки:
- тісто дріжджове – 500 гр;
- цибуля зелена – невеликий пучок;
- сир плавлений – 3 трикутника;
- кріп – невеликий пучок;
- сіль – за смаком;
- олія рослинна – 2 ст.л.;
- часник гранульований – 1/2 ч.л.;
- вершкове масло – 50 гр;
- спеції – 1/2 ч.л.;
- цибуля ріпчаста – 1/2 шт.
Як приготувати булочки з сиром і часником з дріжджового тіста
Для початку, треба або замісити дріжджове тісто для булочок своїми руками, або купити готове в магазині. Згодиться будь-яке класичне дріжджове тісто, яке на час приготування інших інгредієнтів потрібно відправити в тепле приміщення. Як завести те тісто для булочок, яке я використала в своєму сьогоднішньому рецепті, я покроково і з фото описала при оформленні рецепта Домашній часниковий хліб. Обирайте для себе будь-який зручний для вас варіант.
Далі, потрібно підготувати начинку для булочок. Подрібнити дрібно кріп і два види цибулі.
Додати до зелені плавлені сирки. У мене два різновиди – чеддер і маасдам. Розім’яти начинку і ретельно перемішати. Якщо потрібно, то підсолити начинку за смаком.
Коли тісто і начинка готові, можна приступати до формування булочок.
Розкачати готове дріжджове тісто в досить тонкий довгий пласт.
Щедро змастити його розтопленим вершковим маслом.
Викласти пряну сирну начинку, рівномірно розподіляючи ароматну цибульний-часникову масу по тісту.
Скрутити рулет, щільно защипуючи краї.
Нарізати рулет на шматочки і викласти булочки-рулетики на деко. Відправити заготовки в розігріту духову шафу. Випікати до золотистого забарвлення при 180 градусах. Процес випікання займає у мене не більше чверті години.
За цей час, потрібно ще зробити пікантний часниковий соус. З’єднати рослинну олію із залишками розтопленого вершкового масла, спеціями і часником.
Полити гарячі булочки ароматним часниковим соусом.
Випічка готова! Саме час подавати цибульні булочки-трояндочки з сиром і часником до столу.
Кожна господиня погодиться, що такі ароматні ласощі відмінно доповнить смакові якості будь-яких перших страв і ароматних бульйонів.
Завершуючи свій покроковий рецепт з фото, хочу запропонувати ще два відео-рецепти. У першому випадку, автор продемонструє як спекти несолодкі дріжджові булочки з сиром і часником з дріжджового тіста на кефірі.
А у цьому відео, автор навчить як завести тісто для булочок на воді, а замість плавлених сирків використає твердий сир.
Який би рецепт ви не обрали для себе, але золотисті і неймовірно апетитні несолодкі булочки з дріжджового тіста з начинкою – сир, часник, цибуля та/або зелень – прості в приготуванні, ситні і смачні. Така домашня дріжджова випічка підкорює пряним насиченим ароматом і чудовим поєднанням смаків вершкового масла і зелені. Побалуйте себе і рідних такими цибульними або сирно-часниковими міні-рулетиками і рецепт їх приготування надовго залишиться у вашій записній книжці.
Смачного!