Натуральний домашній йогурт без йогуртниці і цукру на заквасці

Порівняно з магазинним, домашній йогурт набагато корисніший. Ви точно знаєте, що він свіжий і впевнені в його складі. Склад домашнього йогурта дуже простий, в ньому немає барвників, консервантів – лише натуральне молоко.

Такий кисломолочний напій можна, не переживаючи, давати маленькім дітям. Дорослі члени сім’ї можуть його вживати на дієті чи для покращення травлення. Одне тільки може заважити – для приготування йогурт вдома потрібна йогуртниця. Але, насправді, це не перепона. Є чудовий спосіб зробити натуральний домашній йогурт без йогуртниці. Його рецепт знаходиться нижче. Опис супроводжують покроково зроблені фото.

Для приготування натурального йогурту в домашніх умовах потрібно взяти:

Домашній йогурт з молока на заквасці

  • 1 л молока;
  • 1 пакетик закваски.

Як приготувати домашній йогурт без йогуртниці

Щоб почали працювати кисломолочні бактерії, молоко повинно бути певної температури – не менше 38°С та не більше 40°С. Якщо воно буде недостатньо теплим, бактерії не активуються, а при занадто гарячому, вони просто загинуть. Але спочатку його треба буде закип’ятити, а потім чекати, поки воно охолоне до оптимальної температури. Для вимірювання температури раджу придбати кухонний термометр.

Домашній йогурт з молока на заквасці

Далі все просто. В молоко, що остигло до потрібної температури, треба висипати вміст пакетику з закваскою. Якщо у вас 2 л молока, візьміть 2 пакетики закваски. Перемішайте ретельно, щоб закваска розчинилась.

Домашній йогурт з молока на заквасці

Накрийте каструльку з молоком кришкою та закутайте його в плед або рушник.

Натуральний домашній йогурт без йогуртниці і цукру на заквасці

Час приготування – 8 годин. Впродовж цього терміну каструля з молоком має знаходитись у теплому місці, але не має надто перегріватися. Краще за все поставити її біля батареї, якщо готуєте взимку.

Натуральний домашній йогурт без йогуртниці і цукру на заквасці

Зробіть закваску йогурта звечора і на ранок він вже буде готовий!

Натуральний домашній йогурт без йогуртниці і цукру на заквасці

Термін зберігання такого кисломолочного напою у холодильнику не більше 5 днів. Перелити його можна в скляну банку з кришкою або глиняний глечик.

Натуральний домашній йогурт без йогуртниці і цукру на заквасці

Зверху глечик пропоную захистити імпровізованою кришкою з фольги.

Натуральний домашній йогурт без йогуртниці і цукру на заквасці

Кисломолочний домашній напій відрізняється смаком натурального молока, який можна доповнювати різноманітними добавками. Підійдуть любі фрукти чи ягоди: малина, банан, полуниця, вишня, персик. Дієтологи рекомендують вживати по одній склянці кисломолочного напою кожний ранок і вечір.

Йогурт на заквасці без йогуртниці – відео-рецепти

Как приготовить йогурт в домашних условиях без сухой закваски, без йогуртницы или мультиварки узнайте их видео.

Смачний густий домашній йогурт із сметани і молока.

Натуральний йогурт на детской смеси.

Із останнього у цьому пості відео дізнаєтесь як приготувати йогурт в термосі – просто, смачно та правильно.