Налисники з сиром запечені в духовці з сметаною – смачний сирний десерт

Сьогодні пропоную господинькам приготувати ці ніжні налисники з сирною начинкою запечені у духовці під сметанною заливкою за моїм улюбленим домашнім рецептом. Для приготування тонких та водночас міцних налисників я додаю в тісто невелику кількість крохмалю. Завдяки цьому можна легко та зручно загортати начинку в напечені бліни. Налисники з сиром запечені в духовці зі сметаною вам допоможе зробити цей покроково оформлений рецепт з фото.

Продукти для начинки та заливки:

Налисники з сиром запечені в духовці

  • сир (середньої жирності) – 0,5 кг;
  • яєчний жовток – 1 шт.;
  • цукор-пісок – 100 гр;
  • рідка сметана (невеликої жирності) – 400 мл.

Інгредієнти, для налисників з крохмалем:

Налисники з сиром запечені в духовці

  • молоко – 800 мл;
  • рослинна олія – 100 мл;
  • яйця курячі – 5 шт.;
  • борошно – 300 гр;
  • сіль – щіпка;
  • крохмаль – 150 гр;
  • сода – 1 ч. л. (без гірки);
  • ванілін – 1 пачка;
  • цукор-пісок – 70 гр

Як готувати налисники з сиром запечені в духовці

Млинці на крохмалі

Приготування смачної страви почнемо з підготовки сирної начинки. Порцію сиру викладаємо до зручної по розміру ємності. Відділяємо жовток від білка та додаємо жовток в порцію сиру. Туди ж додаємо цукор та ретельно все перемішуємо.

Сирна начинка для налисників

Білок, що залишився, можна додати до млинцевого тіста або знайти йому інше застосування. Готову сирну начинку для млинців відкладаємо в холодильник та переходимо до замішування тіста для млинців на крохмалі.

Сирна начинка для налисників

Млинці на молоці та крохмалі

В молоко додаємо яйця, цукор, сіль і ванілін або ванільний цукор – за смаком, та соду. Ретельно перемішуємо. Невеликими порціями засипаємо суміш борошна та крохмалю. Тісто ретельно розмішуємо до однорідності. Не перестаючи перемішувати, у вже готове тісто для млинців тонкою цівкою вливаємо рослинну олію.

Тісто для налисників

Коли тісто готове, приступаємо до випікання млинців. Спочатку підсмажуємо кожен з одного боку.

Як піч налисники

Перевертаємо та смажимо з іншого.

Як піч налисники

Готовим млинцям даємо трохи часу охолонути до ледь теплого стану. Після чого, можна наповнювати їх сирною начинкою.

Як запікати налисники з сиром

Беремо млинець, кладемо його на обробну дошку та ділимо за допомогою ножа навпіл.

Налисники з сиром запечені в духовці

На кожну половинку млинця викладаємо невелику кількість сиру та згортаємо половинки рулетиком.

Налисники з сиром запечені в духовці

Отримані налисники викладаємо у форму або жаростійку каструлю, в якій і будемо запікати їх у духовці.

Налисники з сиром запечені в духовці

Дно форми необхідно трохи змастити олією, а краще вершковим маслом, та викласти ряд рулетиків, злегка присипати цукром і залити невеликою кількістю сметани.

Налисники з сиром запечені в духовці

Таким чином продовжуємо викладати налисники шар за шаром, поливаючи їх сметанкою з додаванням цукру. Останній шар млинців добре заливаємо сметаною та відправляємо форму з налисниками в духовку.

Налисники з сиром запечені в духовці

Час запікання нашого сирного десерту залежить від температури та власного бажання. Я, наприклад, полюбляю добре пропечені млинці, тому тримаю їх в духовці, аж поки сметана зарум’яниться.

Налисники з сиром запечені в духовці

Готові налисники з сиром виймаю з духовки, викладаю на блюдо й подаю до столу просякнуті сметаною млинці поки вони ще гарячі.

Налисники з сиром запечені в духовці

Налисники з сиром запечені в духовці – відео-рецепти

У першому відео-рецепті авторства каналу “RosaKoch”, що я вам хочу запропонувати, автор готує заливку зі сметани та вершків окремо. Про подробиці приготування дізнаєтесь з відео.

А наступний відео-рецепт демонструє інший варіант запікання фаршированих млинців. Такі млинці з сиром та родзинками виходять надзвичайно смачні, ароматні і ніжні. Самі бліни після запікання набувають золотисту злегка хрустку скоринку, приємний вершковий смак і ванільний аромат.