Сьогодні пропоную господинькам приготувати ці ніжні налисники з сирною начинкою запечені у духовці під сметанною заливкою за моїм улюбленим домашнім рецептом. Для приготування тонких та водночас міцних налисників я додаю в тісто невелику кількість крохмалю. Завдяки цьому можна легко та зручно загортати начинку в напечені бліни. Налисники з сиром запечені в духовці зі сметаною вам допоможе зробити цей покроково оформлений рецепт з фото.
Інгредієнти: Борошно, Ваніль, Жовток, Крохмаль, Молоко, Рослинна олія, Сир, Сіль, Сметана, Сода, Цукор, Яйце
Продукти для начинки та заливки:
- сир (середньої жирності) – 0,5 кг;
- яєчний жовток – 1 шт.;
- цукор-пісок – 100 гр;
- рідка сметана (невеликої жирності) – 400 мл.
Інгредієнти, для налисників з крохмалем:
- молоко – 800 мл;
- рослинна олія – 100 мл;
- яйця курячі – 5 шт.;
- борошно – 300 гр;
- сіль – щіпка;
- крохмаль – 150 гр;
- сода – 1 ч. л. (без гірки);
- ванілін – 1 пачка;
- цукор-пісок – 70 гр
Зміст
Як готувати налисники з сиром запечені в духовці
Млинці на крохмалі
Приготування смачної страви почнемо з підготовки сирної начинки. Порцію сиру викладаємо до зручної по розміру ємності. Відділяємо жовток від білка та додаємо жовток в порцію сиру. Туди ж додаємо цукор та ретельно все перемішуємо.
Білок, що залишився, можна додати до млинцевого тіста або знайти йому інше застосування. Готову сирну начинку для млинців відкладаємо в холодильник та переходимо до замішування тіста для млинців на крохмалі.
Млинці на молоці та крохмалі
В молоко додаємо яйця, цукор, сіль і ванілін або ванільний цукор – за смаком, та соду. Ретельно перемішуємо. Невеликими порціями засипаємо суміш борошна та крохмалю. Тісто ретельно розмішуємо до однорідності. Не перестаючи перемішувати, у вже готове тісто для млинців тонкою цівкою вливаємо рослинну олію.
Коли тісто готове, приступаємо до випікання млинців. Спочатку підсмажуємо кожен з одного боку.
Перевертаємо та смажимо з іншого.
Готовим млинцям даємо трохи часу охолонути до ледь теплого стану. Після чого, можна наповнювати їх сирною начинкою.
Як запікати налисники з сиром
Беремо млинець, кладемо його на обробну дошку та ділимо за допомогою ножа навпіл.
На кожну половинку млинця викладаємо невелику кількість сиру та згортаємо половинки рулетиком.
Отримані налисники викладаємо у форму або жаростійку каструлю, в якій і будемо запікати їх у духовці.
Дно форми необхідно трохи змастити олією, а краще вершковим маслом, та викласти ряд рулетиків, злегка присипати цукром і залити невеликою кількістю сметани.
Таким чином продовжуємо викладати налисники шар за шаром, поливаючи їх сметанкою з додаванням цукру. Останній шар млинців добре заливаємо сметаною та відправляємо форму з налисниками в духовку.
Час запікання нашого сирного десерту залежить від температури та власного бажання. Я, наприклад, полюбляю добре пропечені млинці, тому тримаю їх в духовці, аж поки сметана зарум’яниться.
Готові налисники з сиром виймаю з духовки, викладаю на блюдо й подаю до столу просякнуті сметаною млинці поки вони ще гарячі.
Налисники з сиром запечені в духовці – відео-рецепти
У першому відео-рецепті авторства каналу “RosaKoch”, що я вам хочу запропонувати, автор готує заливку зі сметани та вершків окремо. Про подробиці приготування дізнаєтесь з відео.
А наступний відео-рецепт демонструє інший варіант запікання фаршированих млинців. Такі млинці з сиром та родзинками виходять надзвичайно смачні, ароматні і ніжні. Самі бліни після запікання набувають золотисту злегка хрустку скоринку, приємний вершковий смак і ванільний аромат.