Найсмачніший буряк по-корейськи – особливо ароматний

Буряк – це корисний коренеплід, який має на організм тільки позитивний вплив. Він рятує від анемії, авітамінозу, а також допомагає печінці краще функціонувати. Буряк по-корейськи – простий і дуже смачний салат, який буде чудовим доповненням до мяса, риби, різноманітних овочевих страв. Його можна довго зберігати в холодильнику, головне, використовувати для цього закритий посуд. Якщо їсти салат невеликими порціями, то страви, приготованої раз на тиждень, буде вистачати на всі 7 днів.

Для приготування треба взяти:

  • олію;
  • тертий буряк;
  • порізану цибулю;
  • мелену корицю;
  • цільну гвоздику;
  • запашний перець горошком;
  • перець чорний горошком і червоний пекучий (можна суміш в млинку);
  • коріандр (цільне насіння);
  • соєвий соус (краще класичний);
  • оцет салатний – рисовий, виноградний або яблучний, але ні в якому разі не білий столовий;
  • мед натуральний;
  • часник;
  • шматок свіжого кореня імбиру.

Буряк по-корейськи - найсмачніша

Як приготувати буряк по-корейськи в домашніх умовах

Щоб у салату був насичений і яскравий аромат, його треба приправляти спеціями, які ви тільки-но змололи. Виключенням є кориця. Тому висипте коріандр, запашний перець і гвоздику в ступку та розітріть їх до порошку. Можна не перетворювати їх на пил, достатньо буде і середнього рівню помолу. Окремо змеліть пекучі перці.

Буряк по-корейськи - найсмачніша

Далі дрібно поріжте пару зубчиків часнику і такий же об’єм імбиру. Імбир варто різати проти волокон, аби в страві не було неприємних деревовидних ноток. Додайте імбир та часник до інших спецій.

Буряк по-корейськи - найсмачніша

Тепер все добре перетріть, аби часник і імбир віддали свій аромат та додали смакові нотки.

Буряк по-корейськи - найсмачніша

Далі до суміші необхідно додати по столовій ложці меду, оцту і соєвого соусу, добре перемішати, дати постояти пару хвилин,, аби всі аромати і смаки змішалися. До речі, якщо виявиться, що мало кислоти чи солоності – оцет і соус можна ще раз додати вже потім.

Буряк по-корейськи - найсмачніша

Візьміть тертий  буряк, висипте в нього перець та корицю, додайте пекучу суміш, добре перемішайте, додайте оцет і соус, якщо треба, та добре притисніть салат, аби він дав сік.

Буряк по-корейськи - найсмачніша

Після цього розігрійте пательню, вилийте на неї олію та підсмажте півкільця цибулі до золотого кольору.

Буряк по-корейськи - найсмачніша

Далі олію, в якій смажилася цибуля, треба вилити в буряк. Шо ж стосується самої цибулі, то в оригінальному рецепті її рекомендують викинути. Але, якщо ви любите цибульку – можете спокійно додати її в салат.

Буряк по-корейськи - найсмачніша

Далі знову перемішайте салат, накрийте кришкою та поставте в прохолодне місце на кілька годин.

Найсмачніша буряк по-корейськи

Після цього можете подавати бурячок по-корейськи з різноманітними другими стравами.

Буряк по-корейськи - найсмачніша

Тож смакуйте цю корисну та просту страву і насичуйте свій організм вітамінами.