Буряк – це корисний коренеплід, який має на організм тільки позитивний вплив. Він рятує від анемії, авітамінозу, а також допомагає печінці краще функціонувати. Буряк по-корейськи – простий і дуже смачний салат, який буде чудовим доповненням до мяса, риби, різноманітних овочевих страв. Його можна довго зберігати в холодильнику, головне, використовувати для цього закритий посуд. Якщо їсти салат невеликими порціями, то страви, приготованої раз на тиждень, буде вистачати на всі 7 днів.
Інгредієнти: Буряк, Гвоздика, Запашний перець горошком, Кориця (мелена), Корінь імбиру свіжий, Мед натуральний, Натуральний салатний оцет, Рослинна олія, Соєвий соус, Цибуля ріпчаста, Часник, Червоний пекучий перець, Чорний перець горошком
Кухня: Корейська кухня
Для приготування треба взяти:
- олію;
- тертий буряк;
- порізану цибулю;
- мелену корицю;
- цільну гвоздику;
- запашний перець горошком;
- перець чорний горошком і червоний пекучий (можна суміш в млинку);
- коріандр (цільне насіння);
- соєвий соус (краще класичний);
- оцет салатний – рисовий, виноградний або яблучний, але ні в якому разі не білий столовий;
- мед натуральний;
- часник;
- шматок свіжого кореня імбиру.
Як приготувати буряк по-корейськи в домашніх умовах
Щоб у салату був насичений і яскравий аромат, його треба приправляти спеціями, які ви тільки-но змололи. Виключенням є кориця. Тому висипте коріандр, запашний перець і гвоздику в ступку та розітріть їх до порошку. Можна не перетворювати їх на пил, достатньо буде і середнього рівню помолу. Окремо змеліть пекучі перці.
Далі дрібно поріжте пару зубчиків часнику і такий же об’єм імбиру. Імбир варто різати проти волокон, аби в страві не було неприємних деревовидних ноток. Додайте імбир та часник до інших спецій.
Тепер все добре перетріть, аби часник і імбир віддали свій аромат та додали смакові нотки.
Далі до суміші необхідно додати по столовій ложці меду, оцту і соєвого соусу, добре перемішати, дати постояти пару хвилин,, аби всі аромати і смаки змішалися. До речі, якщо виявиться, що мало кислоти чи солоності – оцет і соус можна ще раз додати вже потім.
Візьміть тертий буряк, висипте в нього перець та корицю, додайте пекучу суміш, добре перемішайте, додайте оцет і соус, якщо треба, та добре притисніть салат, аби він дав сік.
Після цього розігрійте пательню, вилийте на неї олію та підсмажте півкільця цибулі до золотого кольору.
Далі олію, в якій смажилася цибуля, треба вилити в буряк. Шо ж стосується самої цибулі, то в оригінальному рецепті її рекомендують викинути. Але, якщо ви любите цибульку – можете спокійно додати її в салат.
Далі знову перемішайте салат, накрийте кришкою та поставте в прохолодне місце на кілька годин.
Після цього можете подавати бурячок по-корейськи з різноманітними другими стравами.
Тож смакуйте цю корисну та просту страву і насичуйте свій організм вітамінами.