Шоколадно-мигдальна панна-котта – це оригінальний десерт, що має італійське походження. Він неабияк зачарував своїми запаморочливими пахощами та дуже ніжною структурою багатьох ласунів у всьому світі. Не може не радувати й те, що цей десерт не треба пекти, а це значно заощаджує час.
Інгредієнти: Вершки, Желатин, Какао, Мигдальний екстракт, Фрукти, Цукор
Досвідчені господині знають всі тонкощі того, як правильно та швидко приготувати мигдально-шоколадну панна-котту. Тому, без зволікань, варто взяти до уваги покроковий фото рецепт із докладним описом кожного із етапів.
Складники:
- пів літри вершків (30% жирності);
- 1 склянка цукрового піску;
- 15 грамів желатину;
- 2 ст. л. какао;
- пів ч. л. екстракту мигдалю;
- лимон, мандарин, банан (для презентації).
Як приготувати панна-котту в домашніх умовах
У глибокій емальованій каструлі необхідно з’єднати вершки зі склянкою цукрового піску.
Масу потрібно старанно перемішати й відправити на мінімальний вогонь. Вершки повинні лише ледь підігрітися, але ні в якому разі не закипіти. Цей процес допомагає цукру швидше розчинитися у вершках.
Желатин слід помістити в окрему глибоку тарілку й залити його половиною склянки кип’ятку.
Суміш потрібно ретельно перемішувати до повного розчинення желатину.
Потім, желатин необхідно вилити в підігріті вершки та старанно все перемішати. Після цього, вершкову масу слід розділити на 2 частини. В одну з них треба додати какао.
А в іншу необхідно додати декілька крапель мигдального екстракту. Якщо є бажання, то сюди можна вкинути небагато тертого мигдалю. Обидві суміші слід добряче перемішати. Особливо, шоколадні вершки.
Зазвичай, у ролі формочок використовують звичайні келихи. Третину одного із келихів потрібно наповнити мигдальною масою, а іншого – шоколадною.
Після цього, «формочки» слід відправити на пів години в холодильник. Коли пройде зазначений час, їх потрібно вийняти, і в келих, де мигдальні вершки, налити шоколадну масу, а до шоколадних вершків налити мигдальних.
Та знову помістити їх в холодильник на 30 хвилин. Після цього, кожну із посудин потрібно наповнити, чергуючи відтінки, вершково-желейною масою, що залишилася. Ще через пів години, смачний десерт варто прикрасити шматками мандарин, бананів чи лимонів.
Після цього, шоколадно-мигдальною панна-коттою, приготовленою у домашніх умовах, можна ласувати.
Подавати десерт необхідно охолодженим. До речі, презентувати його можна не лише фруктами. Збиті вершки, тертий шоколад, горішки або кульки улюбленого морозива також стануть ідеальною прикрасою панна-котти.