Ніжний і повітряний масляний бісквіт на жовтках з мигдальним борошном готується простіше, ніж ви можете собі уявити. Такий домашній бісквіт для торта відносять до категорії, що зветься бісквіт Женуаз (Génoise). Він виходить дуже смачний і, завдяки наявності вершкового масла, злегка вологий, завдяки чому порадує вас найніжнішою текстурою і легким горіховим присмаком. Мигдальний бісквіт на жовтках та вершковому маслі просто ідеально підходить в якості коржа для мусових тортів. Цей покроково оформлений фото-рецепт бісквіта женуаз з мигдалем демонструє всі тонкощі приготування такого коржа в домашніх умовах.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Вершкове масло, Мигдалеве борошно, Розпушувач, Цукор, Яйця
Складові:
- яйця – 3 шт.;
- борошно мигдальна – 50 гр;
- борошно пшеничне – 20 гр;
- цукор – 90 гр;
- вершкове масло – 50 гр;
- розпушувач – 1 ч.л.
Як спекти мигдальний бісквіт на жовтках та вершковому маслі
Приготування цього бісквітного коржа для торта почнемо з того, що розтопимо вершкове масло. Важливо не дати йому закипіти. Потрібно, щоб на момент використання воно було гарячим.
Відміряємо необхідну кількість мигдального борошна. Його можна приготувати самостійно, змоловши в блендері очищений та прожарений мигдаль або мигдальні пелюстки з 1 ст.л. цукрової пудри. В крайньому випадку, можна використовувати навіть неочищений прожарений мигдаль. У смаку бісквіт не втратить, просто в його м’якішу будуть темні вкраплення шкурки.
Просіваємо мигдальне борошно зі звичайним та з розпушувачем.
Для бісквіта знадобиться 1 ціле яйце і 2 жовтки, всипаємо до них цукор. Білки залиште в холодильнику до запитання або заморозьте. Також, можна приготувати цей бісквіт на двох цілих яйцях.
Збиваємо жовтки з цукром до отримання густої світлої маси і збільшення обсягу, приблизно, в 2-3 рази.
З’єднуємо збиті жовтки з мигдальною сумішшю. Краще це робити за допомогою лопатки, додаючи борошно в 3 прийоми.
Тепер, по краю миски вливаємо гаряче вершкове масло.
Акуратно перемішуємо лопаткою, зачерпуючи суміш з дна. Перекладаємо бісквітне тісто у застелену пергаментом форму діаметром 22 см.
Випікаємо мигдальний бісквіт при 180 градусах 15-20 хвилин до легкого зарум’янювання. У готовому коржі поверхня повинна пружинити при натисканні. Йому краще дати охолонути у формі і тільки потім виймати.
Повинна сказати, що це найкращий бісквіт з мигдальним борошном з тих, що я пробувала випікати для приготування смачного і ніжного муссового чернично-грушевого торта з шоколадною глазур’ю. Саме цей смачний бісквітний торт я і збираюся зробити цього разу на його основі.
Відео-рецепт від ютуб-каналу “Гуємо с Mari” надає можливість зробити теж мигдальний бісквіт, але трохи іншим способом. Ви знаєте, що в кулінарії, як і в житті, бажаного результату можно досягти різними шляхами. 🙂
Хай домашній бісквіт ваш завжди буде високий та пишний – вдалих та смачних вам солодких шедеврів!