Мигдальні млинці на вершках - ніжні, тонкі, з дірочками

Мигдальні млинці на вершках – ніжні, тонкі, з дірочками

Тонкі мигдальні млинці на вершках вийшли у мене дуже ароматні і смачні. А ще тонкі, дуже ніжні, з дірочками. Зробити їх виявилося дуже легко та просто. Мигдальне борошно і екстракт надали тісту кремовий відтінок і, звичайно ж, свій, ні з чим незрівнянний смак. Як приготувати тонкі мигдальні млинці з дірочками я продемонструю в своєму рецепті з покроково зробленими фото.

Складові:

  • 3 великих курячих яйця;
  • 500 мл 10% вершків;
  • 250 мл теплої води;
  • 1/2 ч.ложки мигдального екстракту;
  • 1/3 ч.ложки дрібної солі;
  • 2,5 столові ложки цукрового піску;
  • 4 столові ложки мигдальної муки;
  • 5 ст.ложки пшеничного борошна;
  • 60 мл рослинної олії.

Як зробити мигдальні млинці на вершках

Щоби замісити тісто для тонких млинців з мигдальним борошном, у діжу міксера поміщаємо яйця і сіль з цукром. Збиваємо до однорідного стану.

Додаємо мигдальний екстракт і ще раз добре змішуємо все разом.

Потім, всипаємо порціями мигдальне борошно просіяне разом з пшеничним крізь сито. Як зробити мигдальне борошно в домашніх умовах – дивіться за цим посиланням або за посиланням в інгредієнтах.

Почергово з порціями змішаного борошна вливаємо і вершки з теплою воду. Зауважте, що вода не має бути гарячою – просто теплою.

Коли всі інгредієнти замішані, ставимо розігріватися вказану кількість олії на млинцевій сковороді. Розігріваємо до теплого стану і вливаємо її до тіста. Ретельно перемішуємо тісто для млинців, поки воно не стане таким як на фото.

мигдальне тісто

Як спекти млинці тонкі з дірочками з мигдальною борошна

Щоб посмажити блінчики, треба зачерпнути ополоником порцію тіста та рівномірно розподілити по сковороді тонким шаром.

Жаримо на сковороді з двох сторін до красивого рум’яно-золотистого кольору і насолоджуємося мигдальним ароматом, що розноситься по всій кухні. 🙂

Мигдальні млинці на вершках - ніжні, тонкі, з дірочками

Готові ніжні і тонкі мигдальні млинці з дірочками складаємо на плоскій тарілці стопкою – нехай остигають.

Мигдальні млинці на вершках - ніжні, тонкі, з дірочками

Тепер, тонкі млинці з мигдального борошна готові до вживання. Вони чудово поєднуються з медом. Його цілком достатньо для повноцінної подачі їх на стіл. А ще, такі тонкі мигдальні млинці з дірочками можна використовувати як заготовку і робити млинцеві торти або пироги.