Тонкі мигдальні млинці на вершках вийшли у мене дуже ароматні і смачні. А ще тонкі, дуже ніжні, з дірочками. Зробити їх виявилося дуже легко та просто. Мигдальне борошно і екстракт надали тісту кремовий відтінок і, звичайно ж, свій, ні з чим незрівнянний смак. Як приготувати тонкі мигдальні млинці з дірочками я продемонструю в своєму рецепті з покроково зробленими фото.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Вода, Мигдалеве борошно, Мигдальний екстракт, Рослинна олія, Сіль, Цукор, Яйце
Складові:
- 3 великих курячих яйця;
- 500 мл 10% вершків;
- 250 мл теплої води;
- 1/2 ч.ложки мигдального екстракту;
- 1/3 ч.ложки дрібної солі;
- 2,5 столові ложки цукрового піску;
- 4 столові ложки мигдальної муки;
- 5 ст.ложки пшеничного борошна;
- 60 мл рослинної олії.
Зміст
Як зробити мигдальні млинці на вершках
Щоби замісити тісто для тонких млинців з мигдальним борошном, у діжу міксера поміщаємо яйця і сіль з цукром. Збиваємо до однорідного стану.
Додаємо мигдальний екстракт і ще раз добре змішуємо все разом.
Потім, всипаємо порціями мигдальне борошно просіяне разом з пшеничним крізь сито. Як зробити мигдальне борошно в домашніх умовах – дивіться за цим посиланням або за посиланням в інгредієнтах.
Почергово з порціями змішаного борошна вливаємо і вершки з теплою воду. Зауважте, що вода не має бути гарячою – просто теплою.
Коли всі інгредієнти замішані, ставимо розігріватися вказану кількість олії на млинцевій сковороді. Розігріваємо до теплого стану і вливаємо її до тіста. Ретельно перемішуємо тісто для млинців, поки воно не стане таким як на фото.
Як спекти млинці тонкі з дірочками з мигдальною борошна
Щоб посмажити блінчики, треба зачерпнути ополоником порцію тіста та рівномірно розподілити по сковороді тонким шаром.
Жаримо на сковороді з двох сторін до красивого рум’яно-золотистого кольору і насолоджуємося мигдальним ароматом, що розноситься по всій кухні. 🙂
Готові ніжні і тонкі мигдальні млинці з дірочками складаємо на плоскій тарілці стопкою – нехай остигають.
Тепер, тонкі млинці з мигдального борошна готові до вживання. Вони чудово поєднуються з медом. Його цілком достатньо для повноцінної подачі їх на стіл. А ще, такі тонкі мигдальні млинці з дірочками можна використовувати як заготовку і робити млинцеві торти або пироги.