Мигдальне борошно в домашніх умовах - легко та просто

Мигдальне борошно в домашніх умовах – легко та просто

Звичайно ж, купити мигдальне борошно різних виробників в Україні зараз не проблема. Але я намагаюсь не робити цього. Мені більше подобається свіже домашнє борошно, зроблене своїми руками з цілого мигдаля. На мій погляд по якості, купований, та зроблений дома продукт сильно відрізняються. А приготувати мигдальну муку чи то пудру з мигдальних горіхів в домашніх умовах просто і достатньо швидко. Моя домашня мигдальна мука не зберігається довго, а тому, дуже ароматна. Я її швидко використовую випікаючи смачні домашні бісквіти, млинці, печиво чи готуючи креми для смачних домашніх десертів.

Інгредієнти, що вам знадобляться дуже прості:

  • на 150 грам готового борошна – 200 гр не обсмаженого мигдалю.

Як зробити мигдальне борошно в домашніх умовах

Починаємо з того, що мигдальні зерна поміщаємо в глибокий посуд та заливаємо тільки що закипілою водою. Чекаємо поки вода охолоне до температур, коли до неї можна буде помістити руки і не попектися. Не зливаючи води, очищуємо мигдальні горішки від коричневої шкірки. Поки чистите, зерна мигдалю не мають підсохнути тому, що тоді з них буде важко убрати шкірку.

Мигдальне борошно в домашніх умовах - легко та просто

Очищені мигдальні горішки потрібно розкласти на пергамент і відправити у духовку. В духовці виставляємо режим “Розморожування” або просто температуру в 30°С. Горішки мають добре просохнути. На цей процес у мене, зазвичай, іде не менш як 4 або, навіть, і 5 годин.

Мигдальне борошно в домашніх умовах - легко та просто

Теперь, підсушений мигдаль просто перемелюю в кавомолці до  стану пудри – до порошкоподібного стану.

Домашнє мигдальне борошно - як зробити борошно з мигдаля в домашніх умовах, покроковий рецепт з фото

Отриману муку з мигдаля просіваємо через дрібний друшляк. Якщо при просіюванні ваш порошок став збиватися в грудочки і у вас виходить так, як на моєму фото, то це значить, що ви не до кінця просушили зерна.

Домашнє мигдальне борошно - як зробити борошно з мигдаля в домашніх умовах, покроковий рецепт з фото

В цьому не є нічого страшного. Нам просто потрібно ще трішки підсушити отримане борошно. Припиняємо просіювання,  викладаємо його на деко на пергамент та знову відправляємо у духовку. Сушимо близько години у вище описаному режимі.

Домашнє мигдальне борошно - як зробити борошно з мигдаля в домашніх умовах, покроковий рецепт з фото

Якщо не використовуємо готове мигдальне борошно відразу, то просіюємо та поміщаємо в ємність, що має щільну кришку.

Мигдальне борошно в домашніх умовах - легко та просто

Я цю зроблену порцію буду використовувати відразу, тому тара для зберігання мені не знадобиться. Сьогодні я буду робити смачні мигдальні млинці. Запрошую і вас спекти їх разом зі мною. 🙂

Більше подробиць про те, як зробити мигдальну муку дома дізнайтесь із відео.