Звичайно ж, купити мигдальне борошно різних виробників в Україні зараз не проблема. Але я намагаюсь не робити цього. Мені більше подобається свіже домашнє борошно, зроблене своїми руками з цілого мигдаля. На мій погляд по якості, купований, та зроблений дома продукт сильно відрізняються. А приготувати мигдальну муку чи то пудру з мигдальних горіхів в домашніх умовах просто і достатньо швидко. Моя домашня мигдальна мука не зберігається довго, а тому, дуже ароматна. Я її швидко використовую випікаючи смачні домашні бісквіти, млинці, печиво чи готуючи креми для смачних домашніх десертів.
Інгредієнти: Мигдаль
Інгредієнти, що вам знадобляться дуже прості:
- на 150 грам готового борошна – 200 гр не обсмаженого мигдалю.
Як зробити мигдальне борошно в домашніх умовах
Починаємо з того, що мигдальні зерна поміщаємо в глибокий посуд та заливаємо тільки що закипілою водою. Чекаємо поки вода охолоне до температур, коли до неї можна буде помістити руки і не попектися. Не зливаючи води, очищуємо мигдальні горішки від коричневої шкірки. Поки чистите, зерна мигдалю не мають підсохнути тому, що тоді з них буде важко убрати шкірку.
Очищені мигдальні горішки потрібно розкласти на пергамент і відправити у духовку. В духовці виставляємо режим “Розморожування” або просто температуру в 30°С. Горішки мають добре просохнути. На цей процес у мене, зазвичай, іде не менш як 4 або, навіть, і 5 годин.
Теперь, підсушений мигдаль просто перемелюю в кавомолці до стану пудри – до порошкоподібного стану.
Отриману муку з мигдаля просіваємо через дрібний друшляк. Якщо при просіюванні ваш порошок став збиватися в грудочки і у вас виходить так, як на моєму фото, то це значить, що ви не до кінця просушили зерна.
В цьому не є нічого страшного. Нам просто потрібно ще трішки підсушити отримане борошно. Припиняємо просіювання, викладаємо його на деко на пергамент та знову відправляємо у духовку. Сушимо близько години у вище описаному режимі.
Якщо не використовуємо готове мигдальне борошно відразу, то просіюємо та поміщаємо в ємність, що має щільну кришку.
Я цю зроблену порцію буду використовувати відразу, тому тара для зберігання мені не знадобиться. Сьогодні я буду робити смачні мигдальні млинці. Запрошую і вас спекти їх разом зі мною. 🙂
Більше подробиць про те, як зробити мигдальну муку дома дізнайтесь із відео.