Цей м’ясний суп зі свіжою капустою і рисом часто називають домашні свіжі щі. Ми пропонуємо зварити його з використанням м’ясного бульйону, який зварений на основі яловичини. Традиційні для такого супу інгредієнти – капусту білокачанну, цибульку, помідори, моркву і картоплю – доповнимо ще й рисом. Від обсмажування овочів пропонуємо утриматися. Таку першу страву з насиченим смаком можна включити як в дієтичне, так і в дитяче меню. І так, як зварити смачний капустяний суп з яловичиною та рисом, демонструє мій покроково оформлений рецепт з фото.
Інгредієнти: Білокачанна капуста, Вода, Картопля, Морква, Помідори, Рис, Сіль, Цибуля, Яловичина
Складові:
- яловичина (на кістки або просто м’якоть) – 300 гр;
- капуста білокачанна – 300 гр;
- морква, цибуля – по штуці;
- картопля – від 2-х шт. (залежить від розміру);
- помідор – 1 шт.;
- рис – 3 ст. ложки;
- сіль – за смаком.
Як зварити суп зі свіжою капустою і рисом на бульйоні
Розміщуємо в каструлю шматок промитої яловичини. Відварюємо його (час залежить від якості м’яса) до готовності. Отриману м’ясну основу – бульйон – приправляємо до смаку сіллю і знову відправляємо на вогонь. Нашатковану капусту, відправляємо першою в яловичий бульйон.
Трьом очищену морквину, рубаємо на обробній дошці цибулю-ріпку, подрібнюємо помідор. Овочеву нарізку смажити не станемо, а відправимо її в каструлю хвилин через 10 після закидання капусти.
Починаємо очищати картоплю. Підготовлені плоди картоплі нарізаємо великими брусками (кубиками). Відправляємо їх до інгредієнтів, що вже варяться. Варимо 10 хвилин.
Запускаємо в каструлю промитий рис. Варимо його спільно з іншими компонентами супу до готовності.
За цей час подрібнюємо вже остиглу яловичину. М’ясну нарізку відправляємо в свіжо зварений суп.
Навариста перша страва – домашні щі з яловичиною та рисом – готова для подачі на стіл.
При подачі, в тарілках, суп можна посипати подрібненою свіжою зеленню. Приємного апетиту всім!