Муссовий торт у формі серця із дзеркальною глазур'ю - смачний торт на день Валентина

Муссовий торт у формі серця із дзеркальною глазур’ю – смачний торт на день Валентина

Сьогодні розповім як приготувати дуже смачний, ніжний і повітряний домашній торт на день святого Валентина чи то на день Закоханих. Запропонований смородиновий муссовий торт у формі серця із дзеркальною глазур’ю має дуже оригінальний і яскравий смак. У ньому солодкість і кислинка смородини з’єднуються в одну яскраву текстуру і виходить дуже приємний на смак муссовий десерт, який ховається під різнобарвним гляссажем. Покроково оформлений рецепт з фото докладно демонструє всі тонкощі приготування холодного солодкого десерту.

Для смородинового кулі нам знадобиться:

  • 60 грам замороженої або свіжої чорної смородини;
  • 20 грам води + 1 ст. ложка лимонного соку;
  • 60 грам цукру;
  • 2 листочка желатину (10 грам).

Для смородинового мусу:

  • 2 ст. ложки смородинового кулі;
  • 320 грам 33% вершків;
  • 220 грам білого шоколаду;
  • 50 грам цукрової пудри з ваніліном;
  • ½ порції дзеркальної глазурі (гляссажа);
  • харчові барвники: рожевий, жовтий;
  • пісочний корж для торта.

Як зробити муссовий торт у формі серця

Як приготувати кулі зі смородини

Приготування потрібно почати з того, що в окремій ємності замочуємо желатин. Потім, в каструлю кладемо ягоди, заливаємо їх водою і засипаємо цукор. Кип’ятимо 4-5 хвилин, пробиваємо занурювальним блендером.

Муссовий торт-серце - торт на день закоханих

Отриману однорідну суміш підігріваємо на вогні не вище 80°С і розпускаємо в ній желатин. Дві ложки смородинового кулі відкладаємо в окремий посуд – вони нам знадобляться для мусу. Масу викладаємо у форму (d = 16 см) вистелену харчовою плівкою і заморожуємо.

Муссовий торт-серце - торт на день закоханих

Смородиновий мус для торта

200 грам вершків доводимо до появи кипіння, але не кип’ятимо і заливаємо ними шматочки білого шоколаду. Ми залишаємо цю суміш в спокої на 3-4 хвилини, щоб шоколад прогрівся. Потім, перемішуємо суміш разом з двома ложками смородинового кулі.

У той час, коли розтоплений шоколад з гарячими вершками остигають, збиваємо вершки з цукровою пудрою і ваніллю до м’яких піків. Вершки вводимо в остигаючу шоколадну масу в той момент, коли вони будуть майже однієї температури. Коли все буде перемішано, тут же перекладаємо половину мусу у силіконову форму-серце, встановлену на обробну дошку.

Муссовий торт-серце - торт на день закоханих

Виймаємо з морозилки замерзле смородинове кулі і поміщаємо його у форму, втопивши в мусі.

Муссовий торт-серце - торт на день закоханих

Покриваємо кулі залишками мусу. Останнім кладемо корж, який лише злегка притоплюємо в мус. Прибираємо торт-серце в морозильну камеру на 5 годин. Тільки після повної заморозки можна витягти його з форми.

Муссовий торт-серце - торт на день закоханих

Гляссаж (t=35°) ділимо на дві порції і підфарбовує їх у рожевий і жовтий колір. Наносимо дзеркальну глазур на торт відразу з двох ємностей із гляссажем. Покритий дзеркальною глазур’ю десерт залишаємо на час в спокої. Чекаємо щоб залишки гляссажу стекли.

Муссовий торт у формі серця із дзеркальною глазур'ю -торт на день Валентина

Як тільки помітили, що глазур вже не капає, обережно прибираємо залишки (краплі) мокрим і гарячим шпателем. Тепер можна перенести муссовий торт у формі серця на підкладку, яку я, на честь дня святого Валентина – покровителя всіх закоханих, так само прикрасила маленькими сердечками.

Муссовий торт у формі серця із дзеркальною глазур'ю -торт на день Валентина

Тепер, поміщаємо десрт в холодильник на 2-3 години до повного розморожування.

Муссовий торт у формі серця із дзеркальною глазур'ю -торт на день Валентина

При подачі, розрізаємо торт сухим, але гарячим ножем на шматочки.

Муссовий торт у формі серця із дзеркальною глазур'ю -торт на день Валентина

На свято закоханих торт формується в силіконової формі-серце, але, якщо ви вирішите готувати такий муссовий торт до іншого свята, то можете просто використовувати будь-яку іншу форму. Обов’язково приготуйте цей дуже смачний муссовий торт у формі серця із дзеркальною глазур’ю для своєї половинки або на день народження або на день Валентина.