Морський окунь запечений з ароматними травами в сметані підкорює легкістю у приготуванні та смаком. Ця страва виходить дуже ніжною. Вона не містить багато калорій і відмінно підійде як на вечерю, так і в якості пісної гарячої закуски на святковий стіл. Додатковим плюсом такого способу приготування є соус, який з’являється в процесі запікання рибки. Слідуючи покроково оформленому рецепту, ви дізнаєтесь усі секрети приготування страви.
Інгредієнти: Лимон, Морський окунь, Сметана, Спеції, Цедра лимону, Чебрець
Інгредієнти:
- морський окунь – 1 шт.;
- суміш перців – 5 г;
- лимон – 1/2 шт.;
- сіль за смаком;
- сметана – 50 г;
- чебрець – 5 г;
- спеції до риби – 5 г;
- цедра лимона – 5 г.
Як приготувати морського окуня в духовці
Спершу потрібно очистити морського окуня від луски, голови, плавників, нутрощів і хвостика. З голови та хвоста можна приготувати дуже наваристу та ароматну рибну юшку.
Далі натираємо рибу всередині й зовні сумішшю перців, спеціями й сіллю.
Посипаємо морського окуня листочками чебрецю і лимонною цедрою.
Потім середину начиняємо лимонними часточками, попередньо знявши з них шкірку.
Змащуємо всю рибу сметаною і поміщаємо у жароміцну форму. Накриваємо її фольгою або кришкою і відправляємо запікатися. Готується морський окунь в духовці при 180 градусах до рум’яної шкірочки.
Готову рибу потрібно відразу помістити на блюдо, додати соус, який з’явився в процесі запікання.
Окуня акуратно нарізаємо на скибочки та подаємо до столу.
Смачний, ароматний і дуже ніжний морський окунь в сметані не тільки підійде для повсякденної вечері, а й стане зіркою святкового столу. До риби підійде гарнір з картоплі або рису, або ж звичайний овочевий салат. Подавати окуня потрібно гарячим разом з лимонно-сметанним соусом. Страва готується дуже швидко, проте смак нікого не залишить байдужим.