Морський окунь в духовці, з лимоном, травами і в сметані

Морський окунь запечений з ароматними травами в сметані підкорює легкістю у приготуванні та смаком. Ця страва виходить дуже ніжною. Вона не містить багато калорій і відмінно підійде як на вечерю, так і в якості пісної гарячої закуски на святковий стіл. Додатковим плюсом такого способу приготування є соус, який з’являється в процесі запікання рибки. Слідуючи покроково оформленому рецепту, ви дізнаєтесь усі секрети приготування страви.

Інгредієнти:

Морський окунь в сметані в духовці

  • морський окунь – 1 шт.;
  • суміш перців – 5 г;
  • лимон – 1/2 шт.;
  • сіль за смаком;
  • сметана – 50 г;
  • чебрець – 5 г;
  • спеції до риби – 5 г;
  • цедра лимона – 5 г.

Як приготувати морського окуня в духовці

Спершу потрібно очистити морського окуня від луски, голови, плавників, нутрощів і хвостика.  З голови та хвоста можна приготувати дуже наваристу та ароматну рибну юшку.

Морський окунь в сметані в духовці

Далі натираємо рибу всередині й зовні сумішшю перців, спеціями й сіллю.

Морський окунь в сметані в духовці

Посипаємо морського окуня листочками чебрецю і лимонною цедрою.

Морський окунь в сметані в духовці

Потім середину начиняємо лимонними часточками, попередньо знявши з них шкірку.

Морський окунь в духовці, з лимоном, травами і в сметані

Змащуємо всю рибу сметаною і поміщаємо у жароміцну форму. Накриваємо її фольгою або кришкою і відправляємо запікатися. Готується морський окунь в духовці при 180 градусах до рум’яної шкірочки.

Морський окунь в духовці, з лимоном, травами і в сметані

Готову рибу потрібно відразу помістити на блюдо, додати соус, який з’явився в процесі запікання.

Морський окунь в духовці, з лимоном, травами і в сметані

Окуня акуратно нарізаємо на скибочки та подаємо до столу.

Морський окунь в духовці, з лимоном, травами і в сметані

Смачний, ароматний і дуже ніжний морський окунь в сметані не тільки підійде для повсякденної вечері, а й стане зіркою святкового столу. До риби підійде гарнір з картоплі або рису, або ж звичайний овочевий салат. Подавати окуня потрібно гарячим разом з лимонно-сметанним соусом. Страва готується дуже швидко, проте смак нікого не залишить байдужим.