Морквяний торт зі сметанним кремом - самий смачний та простий торт з моркви

Морквяний торт зі сметанним кремом – самий смачний та простий торт з моркви

Яскравий приклад торта, що поєднує в собі і чудовий смак, і корисні якості – це морквяний торт зі сметанним кремом, який я приготувала сьогодні. Десерт повністю складається з натуральних і дуже простих інгредієнтів. Це дуже простий у приготуванні та  надзвичайно ніжний, смачний, апетитний і поживний торт з моркви, сметани та домашнього сиру. Використовуйте мій рецепт з покроково зробленими фото і порадуйте свою родину чудовим морквяним тортом.

Для коржів знадобиться:

морквяний торт зі сметанно-сирним кремом

  • морква – 350 гр;
  • цукор ванільний – 1 пачка;
  • яйця – 3 шт.;
  • цукор – 180 гр;
  • вершкове масло – 70 гр;
  • арахіс смажений – 200 гр;
  • пшеничне борошно – 250 гр;
  • сода харчова – 1 ч.л.

Для крему:

морквяний торт зі сметанно-сирним кремом

  • сметана (20%) – 150 гр;
  • пудра цукрова – 100 гр;
  • сир жирний – 250 гр.

Для початку хочу дати невеличкі рекомендації з вибору продуктів.

Щоб коржі для морквяного торта вийшли красивого яскраво-жовтого кольору моркву намагайтесь підібрати яскраво-помаранчеву, солодку і соковиту.

Домашні яйця з красивими яскравими жовтками, теж, додадуть торту більш насичений колір і приємний смак.

Вершкове масло, при бажанні, можна замінити маргарином хорошої якості.

Сметана і сир, з яких ми будемо робити крем, повинні бути обов’язково високої жирності і, звичайно ж, свіжі. В цьому випадку крем вийде однорідної густої консистенції.

Як спекти морквяний торт в домашніх умовах

Коржі для торта з морквою

Для початку, нам потрібно замісити тісто. На невеликому вогні треба розтопити масло (маргарин) і поставити його остигати до кімнатної температури.

морквяний торт зі сметанно-сирним кремом

Тим часом, очищаємо моркву ножем або за допомогою пристосування для чищення овочів.

морквяний торт зі сметанно-сирним кремом

Очищену морквину натираємо на дрібну терку.

морквяний торт зі сметанно-сирним кремом

Смажений арахіс очищаємо від шкірки і подрібнюємо його за допомогою блендера.

морквяний торт зі сметанно-сирним кремом

Половина арахісу нам знадобиться для випічки коржів, друга половина буде використана для остаточного оформлення морквяного торта.

Після арахісу ємність блендера ретельно вимити та протерти насухо. Тепер, збиваємо в блендері яйця з цукром, содою і ванільним цукром.

морквяний торт зі сметанно-сирним кремом

Додаємо тепле розтоплене масло і продовжуємо збивати.

морквяний торт зі сметанно-сирним кремом

Масу, збиту в блендері, виливаємо в глибоку миску, туди ж висипаємо подрібнений арахіс, кладемо терту моркву.

морквяний торт зі сметанно-сирним кремом

Все інтенсивно перемішуємо.

морквяний торт зі сметанно-сирним кремом

Додаємо в тісто борошно маленькими порціями і, звичайно ж, не забуваємо борошно попередньо просіювати на сито.

морквяний торт зі сметанно-сирним кремом

Тісто для морквяного торта вийходить середнє по густоті.

морквяний торт зі сметанно-сирним кремом

Ділимо його на дві, приблизно, однакові частини. Випікати два коржі для торта ви можете в спеціальній формі або, як це роблю я, просто у великій сковороді. Сковорідку застилаємо пергаментним листом і без додаткового змащування наливаємо до неї половину тіста.

морквяний торт зі сметанно-сирним кремом

Випікаємо корж на середньому вогні протягом півгодини. Готовність випічки я, зазвичай, перевіряю зубочисткою.

морквяний торт зі сметанно-сирним кремом

Другу половину тіста розподіляємо по сковорідці за допомогою столової ложки і печемо за часом як і перший корж.

морквяний торт зі сметанно-сирним кремом

Коржам з морквяного тіста потрібно дати повністю охолонути. Ми же поки займемося приготуванням сирно-сметанним кремом.

морквяний торт зі сметанно-сирним кремом

Як приготувати сирно-сметанний крем для торта

Спочатку сир перебиваємо в блендері, щоб в ньому не залишилось крупинок.

морквяний торт зі сметанно-сирним кремом

Далі, в блендер додаємо цукрову пудру, сметану і збиваємо.

морквяний торт зі сметанно-сирним кремом

Ось такий густий і однорідний вийшов у мене сметанно-сирний крем.

морквяний торт зі сметанно-сирним кремом

Як прикрасити морквяний торт зі сметанно-сирним кремом

Нарешті ми приступаємо до заключного етапу приготування. На глибоке плоске блюдо кладемо корж і щедро перемащуємо його кремом. Шар крему повинен бути не менше одного сантиметра.

морквяний торт зі сметанно-сирним кремом

Зверху кладемо другий корж і теж намазуємо його кремом.

Морквяний торт зі сметанним кремом

Ось така у нас «біла гора» вийшла. Залишки крему з блюда акуратно витираємо за допомогою серветки.

Морквяний торт зі сметанним кремом

Щоб прикрасити морквяно-сметанний торт, посипаю його зверху меленим арахісом і прибираю в холодильник для просочення на шість-вісім годин (краще на ніч).

морквяний торт зі сметанно-сирним кремом

Тортик постояв, кремом гарненько просочився, а значить настав час нарізати його великими скибками і презентувати смачну і корисну випічку своїм домочадцям.

Морквяний торт зі сметанним кремом

На цьому фото я демонструю вам смачний морквяний торт в розрізі. Правда апетитно виглядає? ?

Морквяний торт зі сметанним кремом

У спечених коржах замітна морквяна структура. Торт вийшов м’який, ніжний, в міру солодкий і просто дуже смачний.

Запропонований відео-рецепт морквяного тору, як завжди, відрізняється від попереднього. Не буду розкривати всі подробиці, скажу тільки, що замість арахісу автор використовує волоські горіхи. А ще до складу продуктів долучився лимон. Решту подробиць дізнаєтесь від автора каналу FooDee.

Їжте на здоров’є – корисно та смачно!