Яскравий приклад торта, що поєднує в собі і чудовий смак, і корисні якості – це морквяний торт зі сметанним кремом, який я приготувала сьогодні. Десерт повністю складається з натуральних і дуже простих інгредієнтів. Це дуже простий у приготуванні та надзвичайно ніжний, смачний, апетитний і поживний торт з моркви, сметани та домашнього сиру. Використовуйте мій рецепт з покроково зробленими фото і порадуйте свою родину чудовим морквяним тортом.
Інгредієнти: Арахіс, Борошно пшеничне, Ванільний цукор, Вершкове масло, Морква, Сир, Сметана, Сода, Цукор, Цукрова пудра, Яйце
Для коржів знадобиться:
- морква – 350 гр;
- цукор ванільний – 1 пачка;
- яйця – 3 шт.;
- цукор – 180 гр;
- вершкове масло – 70 гр;
- арахіс смажений – 200 гр;
- пшеничне борошно – 250 гр;
- сода харчова – 1 ч.л.
Для крему:
- сметана (20%) – 150 гр;
- пудра цукрова – 100 гр;
- сир жирний – 250 гр.
Для початку хочу дати невеличкі рекомендації з вибору продуктів.
Щоб коржі для морквяного торта вийшли красивого яскраво-жовтого кольору моркву намагайтесь підібрати яскраво-помаранчеву, солодку і соковиту.
Домашні яйця з красивими яскравими жовтками, теж, додадуть торту більш насичений колір і приємний смак.
Вершкове масло, при бажанні, можна замінити маргарином хорошої якості.
Сметана і сир, з яких ми будемо робити крем, повинні бути обов’язково високої жирності і, звичайно ж, свіжі. В цьому випадку крем вийде однорідної густої консистенції.
Зміст
Як спекти морквяний торт в домашніх умовах
Коржі для торта з морквою
Для початку, нам потрібно замісити тісто. На невеликому вогні треба розтопити масло (маргарин) і поставити його остигати до кімнатної температури.
Тим часом, очищаємо моркву ножем або за допомогою пристосування для чищення овочів.
Очищену морквину натираємо на дрібну терку.
Смажений арахіс очищаємо від шкірки і подрібнюємо його за допомогою блендера.
Половина арахісу нам знадобиться для випічки коржів, друга половина буде використана для остаточного оформлення морквяного торта.
Після арахісу ємність блендера ретельно вимити та протерти насухо. Тепер, збиваємо в блендері яйця з цукром, содою і ванільним цукром.
Додаємо тепле розтоплене масло і продовжуємо збивати.
Масу, збиту в блендері, виливаємо в глибоку миску, туди ж висипаємо подрібнений арахіс, кладемо терту моркву.
Все інтенсивно перемішуємо.
Додаємо в тісто борошно маленькими порціями і, звичайно ж, не забуваємо борошно попередньо просіювати на сито.
Тісто для морквяного торта вийходить середнє по густоті.
Ділимо його на дві, приблизно, однакові частини. Випікати два коржі для торта ви можете в спеціальній формі або, як це роблю я, просто у великій сковороді. Сковорідку застилаємо пергаментним листом і без додаткового змащування наливаємо до неї половину тіста.
Випікаємо корж на середньому вогні протягом півгодини. Готовність випічки я, зазвичай, перевіряю зубочисткою.
Другу половину тіста розподіляємо по сковорідці за допомогою столової ложки і печемо за часом як і перший корж.
Коржам з морквяного тіста потрібно дати повністю охолонути. Ми же поки займемося приготуванням сирно-сметанним кремом.
Як приготувати сирно-сметанний крем для торта
Спочатку сир перебиваємо в блендері, щоб в ньому не залишилось крупинок.
Далі, в блендер додаємо цукрову пудру, сметану і збиваємо.
Ось такий густий і однорідний вийшов у мене сметанно-сирний крем.
Як прикрасити морквяний торт зі сметанно-сирним кремом
Нарешті ми приступаємо до заключного етапу приготування. На глибоке плоске блюдо кладемо корж і щедро перемащуємо його кремом. Шар крему повинен бути не менше одного сантиметра.
Зверху кладемо другий корж і теж намазуємо його кремом.
Ось така у нас «біла гора» вийшла. Залишки крему з блюда акуратно витираємо за допомогою серветки.
Щоб прикрасити морквяно-сметанний торт, посипаю його зверху меленим арахісом і прибираю в холодильник для просочення на шість-вісім годин (краще на ніч).
Тортик постояв, кремом гарненько просочився, а значить настав час нарізати його великими скибками і презентувати смачну і корисну випічку своїм домочадцям.
На цьому фото я демонструю вам смачний морквяний торт в розрізі. Правда апетитно виглядає? ?
У спечених коржах замітна морквяна структура. Торт вийшов м’який, ніжний, в міру солодкий і просто дуже смачний.
Запропонований відео-рецепт морквяного тору, як завжди, відрізняється від попереднього. Не буду розкривати всі подробиці, скажу тільки, що замість арахісу автор використовує волоські горіхи. А ще до складу продуктів долучився лимон. Решту подробиць дізнаєтесь від автора каналу FooDee.
Їжте на здоров’є – корисно та смачно!