Морква – яскрава, смачна і корисна. Мені дуже подобаються будь-які рецепти з цим овочем. З недавнього часу я вирішила трохи поекспериментувати, додаючи моркву у випічку. Я пробувала додавати її до солодких запіканок та кексів, навіть робила морквяний торт. З усіх рецептів найбільш сподобався мені саме цей шоколадно-горіховий пиріг з морквою.
Інгредієнти: Борошно, Волоський горіх, Какао, Кориця (мелена), Морква, Олія рослинна, Розпушувач, Сіль, Цукор, Яйця
Він швидко став в моїй сім’ї улюбленим. Особисто мені він подобається тим, що готувати його дуже легко та просто, а результат виправдовує очікування, навіть якщо ви маєте вперше справу з солодкою випічкою. Якщо вас зацікавив цей простий рецепт морквяного пирога, то він знаходиться нижче, разом із списком інгредієнтів та покроково зробленими фото. Додатково просочувати випечений корж не потрібно. Він сам по собі виходить ідеально вогкий.
Інгредієнти для тіста:
- борошно – 250 г;
- цукор – 150 г;
- очищена морква – 200 г;
- курячі яйця – 2 шт.;
- рослинна рафінована олія – 100 г;
- подрібнені волоські горіхи – 50 г;
- какао-порошок – 30 г;
- мелена кориця – 1 ч. л.;
- сіль – на кінчику ножа;
- розпушувач – 1 ч. л. з верхом.
Як спекти морквяний пиріг з горіхами і какао
Моркву треба подрібнити будь-яким зручним способом. Якщо будете її натирати на терці, то краще використовувати дрібну.
Далі, потрібно збити яйця разом з цукром та сіллю. Збивати треба до тих пір, поки рідина не стане однорідною. На поверхні має з’явитись легка пінка.
В рідину влити олію та додати інші інгредієнти.
Залишилося тільки збити віночком усі продукти, щоб утворити однорідне, трохи густувате тісто. Випікають пиріг у формі. Щоб він добре пропікся, форма має бути діаметром не менше 22 см. Її потрібно застелити харчовим пергаментом перед тим, як виливати до неї тісто.
Випікають заливний пиріг при температурі 180°С не менше ніж півгодини. Оцінити його готовність, не розрізаючи, дуже легко. Проткніть сірником чи зубочисткою: якщо на дереві не залишиться сирого тіста, пиріг без начинки можна виймати з духовки.
Перекладіть солодку випічку на широке блюдо. Коли охолоне -можна прикрасити цукровою пудрою.
Оцініть, який має вигляд мій пиріг з горіхами у розрізі – він пухкий та повітряний!
На смак він не гірший ніж на вигляд! Солодкий та ніжний, буквально, тане у роті. До того ж, ніколи не здогадаєшся, що він зроблений з моркви.
Спробуйте хоча би раз приготувати морквяний пиріг за цим рецептом і він стане вашим улюбленим домашнім десертом!
Відео-рецепт підкаже не тільки як спекти смачний морквяний пиріг, але і як, додавши ніжний вершковий крем, зробити з нього вишуканий морквяний торт.