Морква по-корейські – улюблена самостійна пікантна овочева закуска для багатьох та компонент безлічі смачних салатів та страв. А все завдяки ароматному, солодко-гострому, зі звабливими нотками апетитних прянощів смаку. Сьогодні хочу поділитися з вами своїм варіантом рецепту приготування цієї вітамінної закуски з моркви. Отже, скоріше запасайтеся продуктами та готуйте пряну корейську моркву за моїм докладним та покроково оформленим рецептом з фото. Адже, вона доречна на столі не тільки на свята.
Інгредієнти: Коріандр мелений, Морква, Оцет, Перець червоний мелений, Перець чорний мелений, Сіль, Соняшникова олія, Цукор, Часник
Кухня: Корейська кухня
Необхідні продукти:
- морква – 2 кг;
- цукор – 70 гр;
- сіль – 5 гр;
- оцет столовий – 80 мл;
- соняшникова олія – 120 мл
- часник – 20 гр;
- чорний перець (мелений) – 10 гр;
- червоний перець (мелений) – 5 гр;
- коріандр сушений (мелений) – 10 гр.
Щоб закуска вийшла дійсно смачною, використовуйте відбірну моркву насиченого помаранчевого кольору, адже, яскраве забарвлення запорука солодкого смаку та соковитості.
Також хочу зазначити, що за моїм «родинним» рецептом морква по-корейські виходить помірно гострою. А все тому, що мої домочадці люблять не надто гостренький салат. Якщо ж ви хочете отримати закуску «з вогником», то раджу збільшити зазначену кількість червоного та чорного перців за смаком.
Як приготувати моркву по-корейські вдома
Почнемо з підготовки коренеплодів. Моркву ретельно промиваємо від бруду та очищуємо зручним способом.
За допомогою спеціальної тертки для моркви по-корейські подрібнюємо підготовлені коренеплоди. Не важливо, яким з різновидів таких терток ви скористаєтеся, головне отримати довгі, тонкі брусочки.
На наступному фото добре видно, як повинна виглядати правильно подрібнена морква.
Зубчики часнику очищуємо та дрібненько нарізаємо ножем. Для зручності можна скористатися спеціальним пресом.
На розпечену сковороду наливаємо порцію соняшникової олії, трохи підігріваємо та викладаємо подрібнений часник. Одразу знімаємо сковороду з вогню. За короткий час нагріву часник встигне повністю розкрити свій пікантний смак та аромат, але, при цьому, не встигне засмажитися.
Натерту моркву викладаємо в глибоку ємність, посипаємо сіллю та цукром, додаємо інші зазначені спеції та перемішуємо.
Поливаємо моркву теплою рослинною олією з часником та оцтом.
Ретельно перемішуємо всі компоненти нашої закуски. Після цього, накриваємо приготовану моркву по-корейські кришкою або плівкою та відправляємо в холодильник. Для готовності пікантної закуски достатньо всього пари годин.
Пряну моркву по-корейські можна подавати до столу в якості закуски до других страв чи як самостійний салат. Нагадаю, що використати гостро-солодку моркву можна і як компонент різноманітних салатів.
В закритому харчовому контейнері домашню моркву по-корейські можна зберігати на холоді протягом тижня. Але, практика показує, що ароматна та пікантна закуска закінчується значно швидше.
Корейська морква – відео-рецепти
Домашній рецепт приготування пряної корейської моркви від каналу “Рецепты Bon Appetit”.
Морква по-корейськи, приготована за цим рецептом, завжди виходить соковитою, ароматною і дуже смачною, як у корейців на ринку.