Морква по-корейськи – смачний корейський салат

Морква по-корейські – улюблена самостійна пікантна овочева закуска для багатьох та компонент безлічі смачних салатів та страв. А все завдяки ароматному, солодко-гострому, зі звабливими нотками апетитних прянощів смаку. Сьогодні хочу поділитися з вами своїм варіантом рецепту приготування цієї вітамінної закуски з моркви. Отже, скоріше запасайтеся продуктами та готуйте пряну корейську моркву за моїм докладним та покроково оформленим рецептом з фото. Адже, вона доречна на столі не тільки на свята.

Необхідні продукти:

Салат морквина по-корейськи

  • морква – 2 кг;
  • цукор – 70 гр;
  • сіль – 5 гр;
  • оцет столовий – 80 мл;
  • соняшникова олія – 120 мл
  • часник – 20 гр;
  • чорний перець (мелений) – 10 гр;
  • червоний перець (мелений) – 5 гр;
  • коріандр сушений (мелений) – 10 гр.

Щоб закуска вийшла дійсно смачною, використовуйте відбірну моркву насиченого помаранчевого кольору, адже, яскраве забарвлення запорука солодкого смаку та соковитості.

Також хочу зазначити, що за моїм «родинним» рецептом морква по-корейські виходить помірно гострою. А все тому, що мої домочадці люблять не надто гостренький салат. Якщо ж ви хочете отримати закуску «з вогником», то раджу збільшити зазначену кількість червоного та чорного перців за смаком.

Як приготувати моркву по-корейські вдома

Почнемо з підготовки коренеплодів. Моркву ретельно промиваємо від бруду та очищуємо зручним способом.

Салат морквина по-корейськи

За допомогою спеціальної тертки для моркви по-корейські подрібнюємо підготовлені коренеплоди. Не важливо, яким з різновидів таких терток ви скористаєтеся, головне отримати довгі, тонкі брусочки.

Салат морквина по-корейськи

На наступному фото добре видно, як повинна виглядати правильно подрібнена морква.

Морква по-корейськи

Зубчики часнику очищуємо та дрібненько нарізаємо ножем. Для зручності можна скористатися спеціальним пресом.

Салат морквина по-корейськи

На розпечену сковороду наливаємо порцію соняшникової олії, трохи підігріваємо та викладаємо подрібнений часник. Одразу знімаємо сковороду з вогню. За короткий час нагріву часник встигне повністю розкрити свій пікантний смак та аромат, але, при цьому, не встигне засмажитися.

Салат морквина по-корейськи

Натерту моркву викладаємо в глибоку ємність, посипаємо сіллю та цукром, додаємо інші зазначені спеції та перемішуємо.

Морква по-корейськи

Поливаємо моркву теплою рослинною олією з часником та оцтом.

Морква по-корейськи

Ретельно перемішуємо всі компоненти нашої закуски. Після цього, накриваємо приготовану моркву по-корейські кришкою або плівкою та відправляємо в холодильник. Для готовності пікантної закуски достатньо всього пари годин.

Пряну моркву по-корейські можна подавати до столу в якості закуски до других страв чи як самостійний салат. Нагадаю, що використати гостро-солодку моркву можна і як компонент різноманітних салатів.

Морква по-корейськи

В закритому харчовому контейнері домашню моркву по-корейські можна зберігати на холоді протягом тижня. Але, практика показує, що ароматна та пікантна закуска закінчується значно швидше.

Корейська морква – відео-рецепти

Домашній рецепт приготування пряної корейської моркви від каналу “Рецепты Bon Appetit”.

Морква по-корейськи, приготована за цим рецептом, завжди виходить соковитою, ароматною і дуже смачною, як у корейців на ринку.