Чи знаєте ви, що таке молозиво, як його їдять та які готують з нього страви? Сьогодні я хочу розповісти більше про цей незвичайний продукт. Молозиво – це перше коров’яче молоко, видоєне після народження телятка. За консистенцією воно трохи густіше, ніж звичайне молоко, має кремово-жовтуватий колір. Багато господинь виливають таке молоко або використовують для годування інших домашні тварин. Сьогодні я хочу показати вам як можна приготувати коров’яче молозиво в духовці швидко і смачно. З такого першого молока від корови, яєць і цукру можна спекти смачну і дуже ніжну запіканку з красивою апетитною скоринкою.
Покроковий рецепт з фото допоможе самостійно приготувати таку страву легко і просто! Впевнена, що ця запіканка з молозива не залишить вас байдужими!
Інгредієнти: Ванільний цукор, Молозиво, Цукор, Яйце
Кухня: Білоруська кухня, Російська кухня, Українська кухня
Для приготування потрібно підготувати такі інгредієнти:
- цукор – 150 гр;
- молозиво – 1,5 л.;
- яйця – 5 шт.;
- ванільний цукор – 1 пакетик.
Як приготувати молозиво в духовці
Починаючи готувати цю запіканку з молозива, спочатку потрібно змішати в чаші блендера два види цукру і яйця. Збити складники на малій швидкості блендера, поступово збільшуючи її. Збиваємо інгредієнти до повного розчинення цукру і збільшення об’єму вдвічі.
Виливаємо суміш в товстостінну ємність з алюмінію чи нержавіючої сталі. Можна взяти звичайну кастрюльку чи спеціальну форму для запікання.
Додаємо до яєчної суміші коров’яче молозиво.
Добре вимішуємо всі інгредієнти.
Установлюємо кастрюлю на деко і відправляємо страву в холодну духову шафу. Вмикаємо духовку, встановлюємо середню температуру і запікаємо запіканку з молозива близько півгодини.
Дістаємо ємність з духовки. На запіканці має з’явитися рум’яна скоринка. Готовність запіканки з молозива можна перевірити дерев’яною шпажкою чи виделкою.
Якщо з-під скоринки із запіканки сочиться рідина, то потрібно запікати страву далі до готовності. На це піде приблизно 10-20 хвилин.
На цьому фото ви можете побачити момент перевірки готовності запіканки. При наколюванні вона повністю готова.
Виймаємо кастрюльку зі стравою з духовки і охолоджуємо при кімнатній температурі. Охолоджена запіканка трохи зменшиться в розмірі і осяде – так і повинно бути.
Далі нарізаємо готову смачну запіканку з коров’ячого молозива на порційні шматочки.
Подаємо до столу з чаєм чи не сильно солодким какао.
Ось так виглядає запечене молозиво в розрізі. По щільності і консистенції воно дуже схоже на домашній сир.
Домашні відео-рецепти молозива в духовці
Перший відео-рецепт – домашнє молозиво без цукру. Підсолоджують запіканку мед та ізюм. Подробиці приготування дізнайтесь від автора.
Технологія приготування страви, в цьому випадку, дуже схожа з тою, що демонструє покроковий рецепт з фото. Коров’яче молозиво запікається просто з цукром та яйцями.
Тепер ви знаєте як їдять та що робити з молозива від корови.