Молода картопля запечена з м’ясом в рукаві в духовці – дивовижно смачна

Молода картопля – унікальний продукт. Як її не приготуй, вона завжди виходить апетитна та смачна. І в смаженому вигляді, і відварна з часником, і зі сметанкою та зеленню, і просто з масличком. В моїй же родині найчастіше готується молода картопля запечена з м’ясом в рукаві. Цього разу у мене були свинячі реберця, але можна готувати з любим іншим м’ясом.
Хоч рецепт страви досить простий, результат виходить дуже смачний – ніжна картопелька в поєднанні з соковитим м’ясом, що увібрало в себе пікантний аромат часнику. Пропоную всім запекти молоду картоплю в духовці разом зі мною. Для наочності пропоную цей покроково оформлений рецепт з фото.

Смачна молода картопля запечена в духовці з м'ясом

Інгредієнти:

  • 1 кг молодої картоплі;
  • 0,5 кг свинячих ребер;
  • 80 гр майонезу;
  • 0,5 ч.л. солі;
  • 2-3 гр чорного перцю;
  • 1/2 головки часнику;
  • 30 гр свіжого кропу.

Зміст

Як приготувати молоду картоплю з м’ясом в рукаві в духовці

Для нашої страви рекомендую відібрати бульби маленького або середнього розміру, щоб молода картопля встигла пропектися одночасно з м’ясом.

Смачна молода картопля запечена в духовці з м'ясом

Реберця для страви я відібрала хрящові, бо завдяки відсутності в них кісток, в готовому вигляді ці шматочки м’яса виходять більш м’якими та соковитими.

Смачна молода картопля запечена в духовці з м'ясом

Промите та поділене на порційні шматочки м’ясо солимо та приправляємо спеціями. Відставляємо в холодильник та приступаємо до підготовки картоплі.

Для початку, бульби ретельно промиваємо, щоб позбутися будь-яких забруднень. Після чог,о знімаємо тоненьку шкірку з молодої картоплі зручним для вас способом. Я, зазвичай, користуюсь ножем, щоб зіскоблити молоденьку тонку шкірку. Не забуваємо позбавитися, так званих, вічок в процесі чищення.

Смачна молода картопля запечена в духовці з м'ясом

Підготовлені бульби складаємо до ємності з холодною водою, щоб картопля не потемніла.

Смачна молода картопля запечена в духовці з м'ясом

На наступному кроці приготування кожну бульбу розрізаємо навпіл. Якщо картоплина достатньо велика, можна навіть поділити на 3-4 частини.

Смачна молода картопля запечена в духовці з м'ясом

Брусочки картоплі приправляємо сіллю та спеціями за смаком. Даємо картоплі постояти 10 хвилин, щоб просочилася ароматом спецій.

Смачна молода картопля запечена в духовці з м'ясом

В цей час можна зайнятися підготовкою майонезно-часникової заливки. Очищуємо зубчики часнику та дрібненько нашатковуємо ножем.

Смачна молода картопля запечена в духовці з м'ясом

У великій мисці поєднуємо картоплю та м’ясо, висипаємо часник та додаємо майонез. Залишається все добре перемішати.

Смачна молода картопля запечена в духовці з м'ясом

Розкладаємо картоплю та реберця в рукаві в один шар. Вільні кінці рукава зав’язуємо та поміщаємо його на деко.

Смачна молода картопля запечена в духовці з м'ясом

Відправляємо деко до розігрітої духовки та запікаємо картоплю з м’ясом протягом 15 хвилин при сильному вогні. Зменшуємо вогонь та наступні 15 хвилин запікаємо вже при середній температурі. Після цього, виймаємо страву з духовки та обережно, щоб не попаритися гарячою парою, розрізаємо рукав. Деко знову відправляємо до духовки на чверть години, щоб інгредієнти підрум’янилися.

Смачна молода картопля запечена в духовці з м'ясом

Поки картопля з реберцями запікається, підготуємо свіжу зелень: вимитий та обсушений кріп подрібнюємо. Готову страву викладаємо з рукава на блюдо та посипаємо ароматною зеленню.

Смачна молода картопля запечена в духовці з м'ясом

По заключному фото рецепта можете оцінити апетитний вигляд готової страви. Шкода, що зображення не в змозі передати той неймовірний аромат м’яса з часничком та ніжний смак молодої картопельки.

Запечена молода картопля в рукаві – відео-рецепти

Дивовижне поєднання спецій – і дивовижній результат!

І ще один відео-рецепт – запечена і рукаві молода картопля з часником та укропом.

Тож, готуйте і собі в домашніх умовах цю смачну літню страву та смакуйте із задоволенням.