Поява молодого врожаю дарує господиням чудову можливість витрачати мінімум часу на приготування смачних та корисних страв. Одна з моїх улюблених – це запечена молода картопля в рукаві. Запікаю я картопельку зі шматочками сала. Готова страва виходить дуже ароматною та смачною. Із задоволенням поділюся з усіма своїм рецептом швидкого приготування в рукаві молодої картопельки з салом та спеціями. Покроково зроблені фото проілюструють опис.
Інгредієнти: Масло оливкове, Молода картопля, Сало солоне, Сіль, Суміш мелених перців
Для запікання потрібно взяти:
- 1-1,5 кг молодої картопельки;
- 300 гр солоного сала;
- 2-3 ст. л. рослинної олії (бажано оливкової);
- чорний перчик та улюблені пряні трави;
- сіль.
Зміст
Як запекти в рукаві молоду картоплю в духовці
Щоб швидко приготувати страву на вечерю бажано заздалегідь запастися зазначеними продуктами.
Бульби картоплі ретельно промиваємо, адже, тонку та ніжну шкірку очищувати ми не будемо. Для максимально повного видалення бруду можна скористатися жорсткою стороною кухонної губки чи, навіть, металевим скребком.
Для запікання найкраще підходить картопля маленького розміру, яку можна готувати цілою. Якщо ж у вас великі чи середні бульби, краще розрізати їх на 2-4 частини.
Картоплю складаємо в глибокий посуд та приправляємо сіллю й спеціями.
Сало нарізаємо шматочками завтовшки 3-5 мм.
Додаємо сало до картоплі , поливаємо компоненти олією та перемішуємо.
Перекладаємо підготовлену картоплю з салом в рукав для запікання та фіксуємо краї.
Рукав перекладаємо на деко і відправляємо його в духовку. Запікаємо страву 30-40 хвилин приблизно при 200 градусах.
Через рівні проміжки часу картоплю необхідно перемішати хоча б пару раз для більш рівномірного пропікання. Для цього достатньо обережно поворушити з боку на бік рукав за краї.
Про готовність картоплі свідчить апетитний рум’янець. Залишається розкласти страву по тарілках та додати трохи зелені.
Приготована в рукаві молода картопелька – універсальний гарнір. Вона відмінно смакує під оселедець, з різними соліннями та маринованими грибочками. А в літній сезон можна подати страву зі свіжими овочами або овочевими салатами.
Запечена молода картопля в рукаві – відео-рецепти
Пропоную випробувати і інші варіанти запікання картоплі в рукаві. Це – з часником та соєвим соусом.
Наступний варіант запікання з цибулею – від Ольги Матвєй.