Запропонована в цьому рецепті печеня з молодої картоплі, ковбасок і овочів стане відмінним варіантом простої та ситної страви на кожен день. Готується молода картопля в горщику в духовці просто і досить швидко. Замість курячих ковбасок можна використовувати будь-які частини курочки – стегна, крильця або гомілки, а також, домашні або мисливські ковбаски. Приготуйте таку смачну печеню в горщику самі. Використайте мій покроково оформлений рецепт з фото і переконайтеся, що запечена в духовці молода картопля з ковбаскою і овочами це не тільки корисна, але й дуже смачна страва.
Інгредієнти: Болгарський перець, Ковбаски, Кольорова капуста, Молода картопля, Морква, Перець чорний мелений, Сметана, Спеції для курки, Цибуля, Часник
Складові:
- болгарський перець – 1 шт.;
- ковбаски курячі – 1/2 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- молода картопля – 800 гр;
- часник – 2 зубчики;
- перець чилі – 2 гр;
- молода морква – 1 шт.;
- цвітна капуста – 200 гр;
- спеції – за смаком;
- сметана – 2 ст.л.;
- сіль – за смаком;
- рослинна олія.
Як запекти молоду картоплю в горщику смачно
Починається приготування страви з того, що потрібно очистити молоду картоплю і нарубати на невеликі шматочки.
Подрібнити соломкою перець, кружечками – моркву і пластинками часник з цибулею.
Пасерувати нарізані овочі в олії на сковороді.
Натерти картоплю спеціями і сіллю. Тим часом, суцвіття цвітної капусти відварити до напівготовності.
Підготовчі роботи закінчені – складаємо інгредієнти пошарово в горщики з глини. Першим (нижнім) шаром слід викласти картоплю. Згори на картоплю покласти сметану.
Далі викладаємо підсмажені овочі, посипаємо їх перцем і сіллю. Відправляємо наповнений горщик на півгодини до духовки.
Через зазначений час виймаємо горщики з духовки, кладемо згори курячі ковбаски і знову відправляємо до духовки ще на 30 хвилин.
Зніміть кришку та переконайтесь, що молода картопля запечена в духовці з ковбаскою і овочами готова. Саме час подавати печеню в горщиках на гаряче до столу. Смачного!
Ароматна та смачна запечене в духовці печеня з молодими овочами стане доречною стравою в будь-якому літньому меню. Це шикарна друга страва на обід чи повноцінною вечерею. Час запікання, всього, 60 хвилин, а якщо горщики замінити на рукав, то і того менше – 35-40 хвилин.