Млинці з вівсяної муки на кефірі – смачні та дієтичні вівсяні налисники

В кожної господині є свій «фірмовий» рецепт млинців, але, хто ж відмовиться від чогось новенького? Якщо ви раніше не готували вівсяні млинці, то обов’язково спробуйте зробити їх зараз. Рецепт достатньо простий і, головне, вони завжди виходять рум’яними, ніжними та смачними. Готуйте млинці з вівсяної муки на кефірі на Масляну та у звичайні дні до сніданку.

Жінки, що мріють схуднути, будуть приємно здивовані, адже, вівсяні млинці, порівняно зі звичайними, мають меншу калорійність, а тому більш корисні та дієтичні.

Підготуйте наступні продукти:

Млинці з вівсяної муки на кефірі

  • 350 мл кефіру;
  • 200 мл води;
  • 4 яйця;
  • 100 гр маргарину;
  • 70 гр цукру;
  • 1/2 ч. л. соди;
  • 50 гр звичайного борошна;
  • 150 грвівсяного борошна.

Зміст

Млинці з вівсяної муки на кефірі

Тісто на млинці

Спершу треба поговорити про те, як завести кефірне тісто для вівсяних млинців. В глибокій мисці з’єднайте пшеничне та вівсяне борошно, додайте до суміші цукор.

Млинці з вівсяної муки на кефірі

Маргарин розтопіть та ще гарячим додайте до борошна.

Млинці з вівсяної муки на кефірі

Дуже добре перемішайте, щоб суміш стала однорідною.

Млинці з вівсяної муки на кефірі

Далі, треба просто додавати рідкі інгредієнти. Для цього, кефір з’єднайте з водою та тоненькою цівкою влийти його у тісто. Додаючи рідину, постійно перемішуйте тісто.

Коли тісто стане достатньо рідким та однорідним, додайте соди та дайте йому трохи часу постояти, щоб розпочалася реакція. Для цього буде достатньо і 10 хвилин, але бажано щоб це було тепле місце. Ознакою того, що ви зробили все вірно, є бульбашки на поверхні – такі, як в мене на фото.

Млинці з вівсяної муки на кефірі

Лишилося тільки додати яйця до тіста, але їх треба перед цим збити у легку піну. Можна взяти віночок для збивання, але я вирішила скористатися блендером.

Млинці з вівсяної муки на кефірі

Вилийте збиті яйця в тісто та ще раз перемішайте його.

Тісто для млинців з вівсяної муки на кефірі

Вівсяне млинцеве тісто на кефірі готове до випікання, можна ставити пательню на вогонь.

Тісто для млинців з вівсяної муки на кефірі

Як смажити млинці

Випікають вівсяні млинці так само, як і звичайні. Пательня має бути добре розігріта, змащена олією чи жиром. На підготовлену таким чином сковорідку великою ложкою вливаємо на неї тісто та рівномірно розподіляємо по поверхні. Приблизний час випікання – одна хвилина на кожну сторону. Може бути й менше, якщо вогонь занадто великий.

Млинці з вівсяної муки на кефірі

Вівсяні млинці виходять не тоненькими, але так і має бути. Головне, що вони рум’яні та ароматні – так і просяться до роту! 🙂

Млинці з вівсяної муки на кефірі

На стіл їх подають ще гарячими, разом з джемом, варенням чи сметаною. Спробуйте й ви приготувати – не пожалкуєте!

Млинці з вівсяної муки на кефірі

Вівсяні млинці на кефірі – відео-рецепт

Перший відео-рецепт, яки пропоную додатково до свого, це вівсяні млинці на молоці. Тісто для них замішується без пшеничного борошна.

Із цього рецепту дізнаєтесь не тільки як приготувати вівсяні млинці без жиру, але як про те, як в домашніх умовах самостійно зробити вівсяну муку.

А це просто казкові на смак вівсяні млинці на мінералці та крохмалі – без яєць, молока і муки. Вони легко знімаються зі сковороди. Дуже раджу їх приготувати дома.