Господині люблять млинці через те, що готувати й подавати до столу їх можна по-різному. Ось один зі смачних і гарних варіантів – млинці в формі рулетиків із сирною начинкою.
Інгредієнти: Борошно, Ваніль, Згущене молоко, Кефір, Ківі, Крохмаль, Олія рослинна, Сир, Сметана, Сода, Цукор, Цукрова пудра, Яйце
Готова страва запаморочливо пахне ваніллю, а кислинка ківі “вправно” відтіняє солодкуватий смак сирної начинки. Сам млинець, замішений на кисломолочних продуктах, має апетитні дірочки та дуже смачний. Покроковий фоторецепт із докладним описом стане хорошим помічником під час процесу приготування.
Складники
Для млинців:
- 1 яйце;
- 1 ст. л. картопляного крохмалю;
- 3 ст. л. цукрового піску;
- 150 мілілітрів кефіру;
- 5-6 ст. л. борошна;
- 2 ст. л. соняшникової олії, що не має запаху;
- щіпка ванілі;
- пів ч. л. соди.
Для начинки:
- 150 грамів домашнього сиру;
- 1 ст. л. згущеного молока;
- 1 ст. л. жирної сметани;
- 1-2 ст. л. цукрового піску;
- ваніль;
- 1 ківі.
Для презентації:
- 1 ст. л. цукрової пудри.
Як готувати млинці з сиром і ківі
Насамперед, звичайно ж, слід насмажити млинців. Для такої начинки найкраще підійде тісто на кислому молоці, кефірі або сироватці. Така рідка основа вимагає однакової технології приготування. У зручній посудині необхідно з’єднати яйце, цукор, ваніль і соду. Потім, треба влити теплий кефір (чи інший кисломолочний продукт) і перемішати все. Після цього, слід ввести просіяну муку з крохмалем і збити млинцеве тісто, з допомогою блендера. В результаті, повинна утворитися пінна маса. Якщо тісто раптом вийде рідкуватим, то варто додати ще трохи борошна.
Правильно замішане тісто мало б спокійно витікати з ополоника. Для одного млинця досить набирати неповний ополоник тіста.
Ледь змащену маслом сковорідку для млинців необхідно розігріти, потім, вилити на неї тісто, й після, швиденько покрутити нею, щоб утворився круглий млинець. Під час смаження (на фото це добре видно) на млинцевій поверхні з’являються дірочки.
Смажити всі млинці потрібно до утворення золотавого відтінку.
Доки млинці остигатимуть потрібно приготувати сирну начинку й підготувати ківі.
У центр кожного млинця слід викласти декілька чайних ложок сиру й зверху смужкою розмістити шматочки ківі.
Загорнути млинець необхідно рулетиком, таким чином, щоб начинка знаходилася посередині.
Так само потрібно начинити всі млинці.
Подавати на стіл млинцеві начинені трубочки потрібно, розрізавши їх на три порційні шматки. Ефектно, ніжно й красиво виглядатиме, якщо млинці з сиром притрусити цукровою пудрою або полити згущеним молоком.
Ласунам сподобається, якщо млинцевий десерт із ківі та сиром подати зі згущеним молоком, та ще й посипати зверху пудрою.
Гарними й смачними рулетами з млинців із сирною начинкою можна порадувати будь-якого любителя ласощів. Кислуваті шматочки ківі вдало підкреслюють солодкий смак начинки. Така апетитна смачна випічка неодмінно заманить на кухню всіх членів сім’ї.