Млинці з припіком, приготовлені за цим рецептом, часто називають ще швидкі млинцеві пиріжки. Це смачна і гарна страва не тільки для Масляної. Такі незвичайні млинці, заведені на кефірі і сирі називають пиріжками через те, що печуться вони відразу з начинкою, яка і називається припіком.
Інгредієнти: Борошно, Кефір, Кисле молоко, Сир, Сода, Цукор, Яйце
Як приготувати млинці з припіком на кефірі
Спочатку займемося млинцевим тістом.
Два сирих яйця перемішайте з нежирним сиром – його візьміть 200 грам.
Додайте до маси одну склянку кефіру або кислого молока.
В окремій мисці змішайте соду (1 ч.л.), сіль (0,5 ч.л.) і цукор (2 ч.л.) і залийте їх другою склянкою кислого молока.
У другу миску викладіть сирну масу і додайте 300 грам пшеничного борошна. Тісто дуже добре перемішайте віночком. Дайте йому настоятися не менше однієї години – борошно добре розійдеться і тісто стане однорідним і еластичним.
Тепер визначіться з начинкою. Вона може бути м’ясна, овочева, грибна, з каші або будь-яка, на ваш смак і вподобання. Якщо любите млинці солодкі, то і начинку приготуйте сирну з родзинками, яблучну з корицею, вишневу з ваніллю. Слідкуйте, щоб така начинка не була рідкою – для цього ягоди відкиньте на сито.
Як спекти млинці з припіком
Смажити такі млинці краще на сковороді маленького розміру і з антипригарною поверхнею, але можна і на звичайній. Сковороду розігрійте і добре змастіть маслом. Вилийте на поверхню сирне тісто шаром в два рази товще, ніж для звичайних тонких млинців. Коли млинець схопиться, тобто тісто загусне, подумки розділіть його на дві половинки. На одну з них викладіть пару ложок приготовленої начинки. Намагайтеся, щоб м’ясо або фрукти розташовувалися ближче до середини. Тепер, візьміть плоску лопатку і загорніть один край млинчика, як би складаючи його навпіл. У вас вийде гарний млинцевий пиріжок. Цією ж лопаткою дуже акуратно притисніть пиріжок посередині і по краю, щоб плоскі краї пристали один до одного. Накрийте сковорідку кришкою і смажте такі млинці з припіком спочатку на одній стороні – пів хвилинки, потім на іншій – теж, пів хвилинки.
Швидкі пиріжки з млинцевого тесту на кефірі виходять дуже ніжними і м’якими. Для підсилення смаку і краси їх рекомендується при подачі полити розтопленим вершковим маслом або сметанкою. До солодких можна подати мед або сироп.