Млинці з червоною ікрою і маслом – це щедра та смачна страва, що доречна не тільки на Масляну. Така закуска підійде до будь-якого святкового столу. Фаршировані ікрою млинці не лише прикрасять сервірування столу, вони ще й і піднімуть статус частування в очах гостей.
Тож не втрачайте можливості при нагоді побалувати себе та своїх близьких особливою стравою не лише до свята. Також пам’ятайте, що ікра не лише смачна, але й корисна їжа. Вона, як відомо, запорука гарного настрою та міцного здоров’я.
Інгредієнти: Борошно, Вершкове масло, Молоко, Рослинна олія, Цукор, Червона ікра, Яйце
Зміст
Як приготувати млинці з червоною ікрою і маслом
Для приготування тонких млинців на молоці нам знадобиться:
- молоко – 200 мл;
- яйце куряче – 1 шт.;
- борошно – 200 гр;
- цукор – 1,5 ст. ложки;
- рослинна олія.
Для фарширування млинців потрібні:
- червона ікра;
- вершкове масло.
Як спекти млинці
Пропустимо нюанси приготування тонких млинців на молочному тісті. При потребі, кожен може обрата сподобавшийся покроковий рецептом за посиланням. Скажу лише пару слів, як правильно завести тісто.
Для початку змішати борошно та цукор.
Додати яйце.
Розбавити молоком і ретельно перемішати. Додати трошки рослинної олії.
Повинно вийти рідке тісто з однорідною консистенцією.
Розігріваємо сковороду, після чого наливаємо порціями тісто. Для нашої страви потрібні не надто тонкі млинці, відповідно беремо не надто малі порції тіста.
Млинці смажимо з обох боків.
Як подавати млинців з ікрою
На кожен готовий млинець, поки він ще гарячий, наносимо шар вершкового масла. Масло одразу тане та просочує тісто, що робить млинець більш ніжним та соковитим.
Якщо ви хочете відчувати смак не розтопленого масла, то краще дочекайтеся охолодження млинців, а вже потім намастіть їх маслом на кшталт бутерброду.
Перш ніж згорнути рулетики із млинців, потрібно на шар масла додати невелику кількість червоної ікри. Її не потрібно класти багато, основну кількість делікатесу розмістимо пізніше на зрізі млинця. Отже, краї трохи підгортаємо конвертиком та скручуємо блін трубочкою. На фото нижче наочно продемонстровано цей процес.
Після цього, рулетики із млинців гострим ножем ріжемо на порційні шматочки. Зріз робимо під кутом . На зріз щедро викладаємо червону ікру.
Якщо планується подача фаршированих млинців на великому загальному блюді, то можна зробити зріз рівним, щоб зручніше було розставити отримані «пеньки» на блюді.
Такі фаршировані млинці – це проста та шикарна холодна закуска. Як то кажуть: «Гарні млинці від гарної господині». 🙂 То ж готуйте смачні страви з млинців та насолоджуйтеся їх смаком!
Пропонуємо переглянути ще три відео-рецепти, з яких дізнаєтесь ще три способи як загорнути млинці з ікрою красиво, зручно та оригінально.