Млинці з червоною ікрою і маслом – вишукана та смачна закуска з млинців

Млинці з червоною ікрою і маслом – це щедра та смачна страва, що доречна не тільки на Масляну. Така закуска підійде до будь-якого святкового столу. Фаршировані ікрою млинці не лише прикрасять сервірування столу, вони ще й і піднімуть статус частування в очах гостей.
Тож не втрачайте можливості при нагоді побалувати себе та своїх близьких особливою стравою не лише до свята. Також пам’ятайте, що ікра не лише смачна, але й корисна їжа. Вона, як відомо, запорука гарного настрою та міцного здоров’я.

Як приготувати млинці з червоною ікрою і маслом

Для приготування тонких млинців на молоці нам знадобиться:

Тонкі млинці на молоці з червоною ікрою і олією

  • молоко – 200 мл;
  • яйце куряче – 1 шт.;
  • борошно – 200 гр;
  • цукор – 1,5 ст. ложки;
  • рослинна олія.

Для фарширування млинців потрібні:

  • червона ікра;
  • вершкове масло.

Як спекти млинці

Пропустимо нюанси приготування тонких млинців на молочному тісті. При потребі, кожен може обрата сподобавшийся покроковий рецептом за посиланням. Скажу лише пару слів, як правильно завести тісто.

Для початку змішати борошно та цукор.

Тонкі млинці на молоці з червоною ікрою і олією

Додати яйце.

Тонкі млинці на молоці з червоною ікрою і олією

Розбавити молоком і ретельно перемішати. Додати трошки рослинної олії.

Тонкі млинці на молоці з червоною ікрою і олією

Повинно вийти рідке тісто з однорідною консистенцією.

Розігріваємо сковороду, після чого наливаємо порціями тісто. Для нашої страви потрібні не надто тонкі млинці, відповідно беремо не надто малі порції тіста.

Тонкі млинці на молоці з червоною ікрою і олією

Млинці смажимо з обох боків.

Тонкі млинці на молоці з червоною ікрою і олією

Як подавати млинців з ікрою

На кожен готовий млинець, поки він ще гарячий, наносимо шар вершкового масла. Масло одразу тане та просочує тісто, що робить млинець більш ніжним та соковитим.

Тонкі млинці на молоці з червоною ікрою і олією

Якщо ви хочете відчувати смак не розтопленого масла, то краще дочекайтеся охолодження млинців, а вже потім намастіть їх маслом на кшталт бутерброду.

Тонкі млинці на молоці з червоною ікрою і олією

Перш ніж згорнути рулетики із млинців, потрібно на шар масла додати невелику кількість червоної ікри. Її не потрібно класти багато, основну кількість делікатесу розмістимо пізніше на зрізі млинця. Отже, краї трохи підгортаємо конвертиком та скручуємо блін трубочкою. На фото нижче наочно продемонстровано цей процес.

Тонкі млинці на молоці з червоною ікрою і олією

Тонкі млинці на молоці з червоною ікрою і олією

Після цього, рулетики із млинців гострим ножем ріжемо на порційні шматочки. Зріз робимо під кутом . На зріз щедро викладаємо червону ікру.

Тонкі млинці з червоною ікрою і олією

Якщо планується подача фаршированих млинців на великому загальному блюді, то можна зробити зріз рівним, щоб зручніше було розставити отримані «пеньки» на блюді.

Тонкі млинці на молоці з червоною ікрою і олією

Такі фаршировані млинці – це проста та шикарна холодна закуска. Як то кажуть: «Гарні млинці від гарної господині». 🙂 То ж готуйте смачні страви з млинців та насолоджуйтеся їх смаком!

Пропонуємо переглянути ще три відео-рецепти, з яких дізнаєтесь ще три способи як загорнути млинці з ікрою красиво, зручно та оригінально.