Млинці в пляшці – як приготувати тонкі млинці на молоці без миття посуду

Свіжеспечені млинці, политі варенням або згущонкою, та ще з чашечкою ароматного какао – це ідеальний варіант для сніданку, заради них ваші діти будуть ладні з’їсти і вівсянку, і яєчню. Але, майже кожна господиня не дуже часто пече млинці зранку, адже часу на клопоти з тістом та миття посуду зовсім не вистачає. Пропоную вам схитрувати і приготувати млинці в пляшці. Це зекономить дорогоцінний час, а мити вам доведеться лише пательню та лопатку.

У цього рецепту ще багато інших переваг: по-перше, на замішування тіста уходить лише 15 хвилин; по-друге, млинців можна спекти саме стільки, скільки треба до сніданку; по-трете, невикористане тісто можна поставити до холодильнику, щоб напекти свіжих млинців на наступний ранок. Щоб вам були більш зрозумілі усі етапи приготування, використайте цей покроково оформлений рецепт з фото.

Отже, потрібно буде приготувати наступні продукти:

  • 10 ст. ложок борошна;
  • 3 ст. ложки цукру;
  • 2 середнього розміру яйця;
  • дрібка солі;
  • 2-3 ст. ложки олії;
  • 600 мл свіжого молока.

Як завести тісто для млинців на молоці в пластиковій пляшці

Тонкі млинці на молоці в пластиковій пляшці

Усе приготування поділяється на два етапи і дуже важливо на переплутати їх послідовність.

На першому етапі, в пластикову пляшку об’ємом 1,5-2 л через воронку всипаються всі сухі інгредієнти: цукор, сіль та борошно. В рецепті не випадково борошно відмірюється ложками, так легше всипати його до пляшки. Наприкінці пляшка добре струшується, щоб все перемішати.

На другому етапі, додають усі рідкі продукти. Для цього спочатку в іншому посуді міксером чи блендером змішують до однорідної маси молоко, масло і яйця. Потім виливають рідину через воронку до пляшки. Пробку закручують і добре струшують пляшку не менш 5-7 хвилин. Млинцеве тісто вже готове, але нехай воно трохи відпочине, хоча б 10 хвилин.

Смажать млинці так само, як і звичайні – на пательні, змащеній олією чи шматочком сала. Єдина відмінність у тому, що тісто весь час лишається в пляшці, і на пательню його виливають прямо з пляшки.

Якщо цей рецепт вам сподобався і ви теж плануєте так готувати млинці на сніданок, то для вас корисна порада: приготуйте тісто ще звечора, тоді вранці вам лише треба буде поставити пательню на вогонь та дістати пляшку з тістом з холодильнику.

Сподіваюся, що корисним для вас буде не тільки мій рецепт з покроковими фото, а й повчальне відео від користувача YouTube telemiks. Коли будете переглядати, зверніть увагу, наскільки незручно, коли спочатку у пляшку наливають рідину, а потім сиплять борошно з цукром.

Зверніть увагу і на цей відео-рецепт. Автор покаже як з допомогою пластикової пляшки приготувати оригінальні ажурні млинці.